Polen en Zweden willen gewoon NIET tegen Rusland voetballen, ook niet op andere plek
i

REUTERS

Polen en Zweden willen gewoon NIET tegen Rusland voetballen, ook niet op andere plek

Marcel Roes • 12:01, 26-02-2022 / Laatste Update: 21:13, 11-12-2023

Polen is vanwege de oorlog in Oekraïne niet van plan om op 24 maart 2022 de play-off voor het WK voetbal tegen Rusland te gaan spelen. Dat zegt de Poolse bond op Twitter. De match zou in Rusland plaats moeten vinden, maar Polen wil ook niet tegen de Russen spelen op een andere locatie.

"Geen woorden meer, tijd voor actie!", staat er. "Door de escalatie van de agressie van Rusland richting Oekraïne is het Poolse nationale team niet van plan om de play-off wedstrijd tegen Rusland te spelen. Dit is de enige juiste beslissing."

Play-offs

Polen, Rusland, Tsjechië en Zweden plaatsten zich voor de play-offs voor het WK aan het eind 2022 in Qatar. De winnaars van Rusland - Polen en Zweden - Tsjechië spelen op 29 maart om één WK-ticket.

Vrijdag besloot de UEFA al dat teams uit Rusland en Oekraïne, en dus ook de nationale teams, voorlopig hun thuiswedstrijden op neutraal terrein af moeten werken. Polen gaat daar dus niet in mee.

Zweden

Later verklaarde ook Zweden dat het weigert uit te komen tegen Rusland.

Lewandowski

De Poolse sterspeler Robert Lewandowski staat pal achter het besluit van de Poolse bond. "De enige juiste beslissing", tweet hij.