Politie ontkent geruchten dat criminelen dochter en vriendin Neymar wilden ontvoeren
i

ProShots

Politie ontkent geruchten dat criminelen dochter en vriendin Neymar wilden ontvoeren

Joris Kaper • 13:36, 08-11-2023 / Laatste Update: 10:57, 05-01-2024

De politie in Brazilië ontkent dat criminelen dinsdag Neymars vriendin Bruna Biancardi en hun 1 maand oude dochtertje Mavie wilden ontvoeren. Criminelen drongen 's avonds het huis van de schoonouders van Neymar binnen in Sao Paulo.

Het incident gebeurde in het westen van de Braziliaanse stad Sao Paulo. 3 mannen zouden het woningcomplex binnengedrongen zijn met de hulp van iemand die in hetzelfde gebouw woont. Beveiligingscamera’s filmden hoe de criminelen het gebouw binnenkwamen. Eén van hen, een 20-jarige verdachte, is ondertussen gearresteerd.

'Poging ontvoering niet juist'

Braziliaanse media meldden eerder dat het plan van de inbrekers was om Biancardi en Mavie te ontvoeren, maar dat sluit de politie voorlopig nog uit. De 2 waren op het moment van de inbraak namelijk niet aanwezig in de woning. De ouders van Neymars vriendin waren dat echter wel. Zij werden bedreigd en vastgebonden, maar bleven gelukkig ongedeerd.

Inbraak

"Het klopt dat er een inbraak is geweest in mijn huis", zo zegt Biancardi op Instagram. "Gelukkig wonen ik, mijn zus en Mavie er niet meer en waren we op het moment van de overval niet in het huis. Mijn ouders hebben ook geen verwondingen opgelopen, dat is op dit moment het belangrijkste."

De buit

Ook de moeder van Biancardi heeft inmiddels gereageerd. "Ze waren uit op waardevolle spullen. Maar het is niet omdat ik de schoonmoeder van Neymar ben dat ik veel geld in huis heb. Onze kluis was leeg. Uiteindelijk namen ze 5 horloges, 2 gouden ringen en 3 tassen mee", aldus de schoonmoeder van de voetballer tegenover het Braziliaanse Splash.

Neymar, tegenwoordig voetballend bij Al-Hilal, spreekt op Instagram over een 'trieste dag', omdat toevallig ook een vriendin van Braziliaanse stervoetballer overleed.