Politie pakt Ajax-fans op: in cel met drugsdealer, man in Marseille-shirt en ratten
i

Getty Images

Politie pakt Ajax-fans op: in cel met drugsdealer, man in Marseille-shirt en ratten

Marcel Roes • 18:43, 30-11-2023 / Laatste Update: 20:11, 04-01-2024

Ajax speelt donderdag tegen Marseille in de Europa League. De plaatselijke politie verbiedt Ajax-fans om naar de Franse stad te komen. Toch zijn er enkele fans van de Amsterdamse club afgereisd naar de havenstad.

AT5 schrijft hoe dat reisje afliep. Ze werden aangehouden door de politie, op woensdagavond, en donderdag op het vliegtuig naar huis gezet.

Cel

En tussendoor? Die nacht brachten ze door in een kleine cel. Ze werden niet samen gepropt. 1 Nederlander moest in de cel met iemand die een Marseille-shirt droeg. "Ik heb gezegd dat ik dat niet wilde, maar daar werd niet naar geluisterd. Dat waren in het begin wel dodende blikken", vertelt die persoon.

Drugsdealer

Een ander kwam bij een Algerijnse drugsdealer met tattoo's van wapens op zijn lijf. "Uiteindelijk bleek het wel een aardige kerel. Want hij heeft me echt geholpen", vertelt die reiziger. Hij gaf bijvoorbeeld eten en regelde drinken.

Maar het was een vreselijke nacht: "Er liepen ratten. Het was mensonterend."

Werk

De mensen die met AT5 praten, benadrukken dat ze geen Ajax-spullen hadden meegenomen. Ze hadden de reis geboekt voordat het verbod bekend werd gemaakt. In totaal werden er 11 Nederlandsers opgepakt. Sommigen daarvan waren geen voetbalfans, maar kwamen voor werk naar Marseille.