🎥 | Politie vraagt en krijgt hulp van Bossche harde kern na nieuwe dreiging om rellen

Bart van der Wijst • 20:28, 26-01-2021 / Laatste Update: 20:55, 13-12-2023

In Den Bosch willen ze graag voorkomen dat het zo'n puinhoop wordt net als maandagavond en daarom hebben de politie en gemeente de hulp van de harde kern van FC Den Bosch (de M-Side) ingeschakeld. Dat is te zien op foto's en video's die op Twitter werden gedeeld.

Maatregelen zijn helaas nodig om een herhaling van plunderingen te voorkomen. Wij dragen hier graag een steentje aan bij in goede afstemming met politie en @shertogenbosch Want Den Bosch is mooier dan Parijs, en dat houden we graag zo! 🔵⚪👊 pic.twitter.com/6YKWCYvCDM

— Stichting M-Side (@m_stichting) January 26, 2021

Het is al de hele dag onrustig in de stad, nadat er een nieuwe dreiging binnen kwam om te rellen. Scholen en winkelcentra werden ontruimd en de burgemeester deed een omroep om de kinderen thuis te houden.

Hesjes

De harde kern van Den Bosch was maandag ook al paraat, maar ze konden niet voorkomen dat de relschoppers heel de stad plunderden en kapot mepten en schopten. Om een nieuwe ramp te voorkomen, zijn de supporters van FC Den Bosch de binnenstad ingestuurd.

Op foto's en video's is te zien hoe zij in oranje hesjes - want beter zichtbaar voor de politie - door de binnenstad lopen. De Bossche politie ontkende overigens dat zij hesjes uitdeelden. "We waarderen de steun en zien de berichten, maar voorzien hen niet van hesjes." Een gegeven dat door men op social media werd ontkracht.