Poolse fans zien tijdens uitzwaaiduel niet eens een treffer van Robert Lewandowski
i

AFP

Poolse fans zien tijdens uitzwaaiduel niet eens een treffer van Robert Lewandowski

admin • 22:06, 08-06-2021 / Laatste Update: 22:22, 05-01-2024

Polen heeft ongetwijfeld gemengde gevoelens overgehouden aan de laatste test voor het EK. Na het geblesseerd wegvallen van Arek Milik werd de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland gelijkgespeeld. Het werd 2-2 en opvallend genoeg scoorde niet Robert Lewandowski, maar zijn vervanger.

Lewandowski ging kort voor tijd naar de kant en je zou zeggen dat er voor Karol Swiderski weinig eer meer te behalen viel, maar de invaller zette toch echt de 2-2 nog op het scorebord. De IJslanders dachten via Albert Gudmundsson en Brynjar Ingi Bjarnason vast de buit al binnen te hebben.

Geen Milik

Dat was ook geen gekke gedachte, want zonder Milik (knieblessure) als kompaan voorin lukte het de verdediging om Bundesliga-topscorer Lewandowski aan de ketting te leggen. Slechts middenvelder Piotr Zielinski wist het net te vinden door voor de eerste gelijkmaker te tekenen.

Het gelijke spel toonde maar weer eens aan dat de stugge Polen niet zo snel een interland verliezen. Die mentaliteit kan het goed gebruiken op het EK, als Lewandowski de weg naar het doel weer hoopt te vinden.

Eindronde

De Polen staan in groep E tegenover Spanje, Zweden en Slowakije. Het moet dan wel veel beter dan tegen IJsland, dat zich niet plaatste voor de eindronde en niet meer het niveau heeft van voorgaande toernooien.