Portugese media over Ajax na duel met Benfica: ‘Aanvallend een wolf, verdedigend een lammetje’
i

Pro Shots/Jasper Ruhe

Portugese media over Ajax na duel met Benfica: ‘Aanvallend een wolf, verdedigend een lammetje’

Sjors Tanis • 10:29, 24-02-2022 / Laatste Update: 01:23, 12-12-2023

Benfica heeft na de 2-2 tegen Ajax nog altijd recht om te dromen. Dat is het idee van Portugese media na de 1e confrontatie in de 8e finales van de Champions League.

"Recht om te dromen", zo valt er te lezen op de voorpagina van het Portugese A Bola.

Als team in 2e helft

Volgens de krant accepteerde Benfica de superioriteit van Ajax om vervolgens daar goed op te anticiperen. "De Nederlanders begonnen zelfverzekerd, snel, gedurfd en krachtig, maar na rust keerde Benfica terug op het veld als een team. Vastberaden om de bal snel terug te veroveren waardoor Ajax hard aan het werk moest.”

Hetzelfde medium vond dat Benfica in de 2e helft overheerste: "Benfica was na rust superieur met een verdiende gelijkmaker als gevolg.” Ook O Jogo vond dat: "Benfica reageerde sterk op 2 achterstanden en speelde alsnog gelijk.”

Bekijk ook: de samenvatting van clash tussen Ajax en Benfica in Champions League

Beslissing in Amsterdam

Record sprak van een geweldige voetbalwedstrijd in Estádio da Luz. "De roden droegen hun Europese galakostuum en toonden zich opgewassen tegen 2 keer een achterstand. Benfica wist een Ajax te stoppen dat met vertrouwen bij de wedstrijd arriveerde. In de 2e helft was Benfica gezaghebbend en dat leverde een verdiend gelijkspel op. Alles wordt beslist in Amsterdam.”

Datzelfde Record zag wel een afwachtende houding bij Ajax: "Mogelijk in de veronderstelling dat ze dit gelijkspel in Amsterdam zullen oplossen nam Ajax een ​​afwachtende houding aan, ook vanwege het sterker wordende Benfica.”

Ajax aanvallend een wolf, defensief lammetje

Volgens Publico heeft Benfica ineens weer iets gevonden om voor te spelen. De Portugese club staat in de competitie immers al twaalf punten achter koploper FC Porto en ook in het Portugese bekertoernooi is Benfica al uitgeschakeld: "De ploeg kan nog steeds indruk maken. Benfica slaagde erin een krachtige formatie uit Nederland te stoppen die in Europa onverslaanbaar was. Ajax was aanvallend een wolf, verdedigend een lammetje. Het was al bekend hoeveel ruimte Ajax blootgeeft met hun aanvallende spel en dat was in de 2e helft te zien. Toen gaf Benfica de bal aan Ajax en werd het gevaarlijk. Ajax had een comfortabelere voorsprong kunnen hebben, maar Benfica reïncarneerde, al dan niet met toestemming van Ajax, en slaagde er uiteindelijk in om Ajax terug te dringen.”