🎥 | Benfica pakt Portugese Supercup: assist Orkun Kökçü, rood voor Pepe (40)

Trevor Wagener • 09:19, 10-08-2023 / Laatste Update: 06:59, 12-12-2023

Het is al vroeg in het seizoen prijs voor Benfica-nieuweling Orkun Kökçü! De in Haarlem geboren Turks international, die deze zomer overkwam van Feyenoord, won woensdagavond de Supercup na een 2-0 zege op bekerwinnaar FC Porto. In Aveiro liet de 22-jarige dirigent zich gelden met onder meer een assist.

De Portugese topclub betaalde onlangs 25 miljoen euro aan de Rotterdammers, om elkaar kort daarna in de voorbereiding te treffen (2-1 Feyenoord red.). Het werd een emotioneel weerzien voor Kökçü, die sprak van een prachtige maar 'dubbele' ervaring. Tegen Porto pakte de middenvelder voor rust een gele prent.

Assist Kökçü op Ángel di Maria

Na rust kreeg hij de complimenten na een heerlijke assist op de bij Benfica teruggekeerde Ángel di Maria. Kort daarna zette de Kroaat Petar Musa - die op 30 juli in De Kuip scoorde - de ploeg van voormalig PSV-coach Roger Schmidt op 2-0 (zie onder). Niet lang daarna werd Kökçü naar de kant gehaald.

Vlak voor het einde leek Porto via Wenderson Galeno nog terug te komen in de wedstrijd, voor wat het waard was dan, maar die treffer werd door de VAR geannuleerd.

Wéér daarna moest arbiter Luís Godinho zich alsnog 2 keer van zijn strengste kant laten zien: de scheids stuurde veteraan Pepe (40) weg met 2 keer geel en zag toe hoe Porto-coach Sérgio Conceição dwars op de bank bleef zitten nadat hij hem - met rood - weg had gestuurd.

Start Liga Portugal Bwin

De Portugese competitie begint dit weekend: Braga en Famalicão trappen om 21.15 uur af. Grootmachten Benfica en Porto komen maandag aan de beurt. Zij spelen respectievelijk uit bij Boavista (Benfica, 21.45 uur) en Moreirense (19.45 uur).