jose-mourinho-druk-as-roma-serie-a
José Mourinho / © Getty Images

Positie José Mourinho bij AS Roma wankelt: 'Ze denken dat ik Harry Potter ben'

13:13, 15-01-2024 / Laatste Update: 13:42, 15-01-2024

AS Roma is bezig aan een niet al te denderend seizoen. De Romeinen staan na de nederlaag op bezoek bij AC Milan (3-1) op een teleurstellende negende plaats met 29 punten. Daardoor wankelt de positie van trainer José Mourinho, al reageert hij daar op geheel eigen wijze op.

Volgens Mou is de kritiek onterecht. "De Roma-fans zijn de beste fans die ik heb gezien, maar ze denken dat ik José Harry Potter Mourinho ben en dat zorgt voor hogere verwachtingen. We vechten een moeilijk gevecht, maar niemand maakt ons wijs dat we niet kunnen vechten", sprak hij vóór de wedstrijd tegen AC Milan. "Ik weet hoe het werkt in het voetbal. De trainer is verantwoordelijk voor het resultaat."

Ontslag?

Na de 3-1-nederlaag op bezoek bij AC Milan is de kritiek op Mourinho toegenomen. Volgens verschillende Italiaanse media, waaronder de grote roze sportkrant La Gazzetta, beginnen clubeigenaren Dan en Ryan Friedkin hun geduld te verliezen. Ook bij de Italiaanse bookmakers speelt het eventuele ontslag van Mourinho. Bij Gazza Bet krijgt de gokker nog maar 1.80 terug voor iedere euro die hij inzet.

Mocht Mourinho, die nog een contract tot de zomer heeft, vertrekken, dan is clubicoon Daniele De Rossi de topkandidaat om hem op te volgen. De inmiddels veertigjarige Italiaan speelde achttien seizoen bij I Giallorossi. De Rossi sloot zijn carrière af bij Boca Juniors in Argentinië en was daarna werkzaam als assistent-bondscoach van Italië en hoofdcoach van SPAL.

Feyenoord

AS Roma is in de tussenronde van de Europa League de tegenstander van Feyenoord. De Rotterdammers kwamen Mourinho al vaker tegen in Europees verband. In 2022 verloor Feyenoord de finale van de Conference League met 1-0, een seizoen later waren de Romeinen ze de baas in de kwartfinale van de Europa League.