Poule A t/m D in de Europa League: deze ploegen overwinteren in Europa
i

Pro Shots

Poule A t/m D in de Europa League: deze ploegen overwinteren in Europa

Brian Vesseur • 00:00, 04-11-2022 / Laatste Update: 10:10, 12-12-2023

De groepsfase van de Europa League zit erop! Na een bloedstollend slot in de poule van Feyenoord, overwintert ook PSV in de Europa League. De eindstanden in Poules E t/m H vind je hierrr (wedstrijden van 18.45 uur), de Poules A t/m D vind je hieronder.

Belangrijk om te weten: als je 2e wordt in de Europa League, speel je een tussenronde tegen een nummer 3 uit de Champions League. Als je 3e wordt, ga je verder in de Conference League.

Groep A

Ondanks dat PSV pas won van Arsenal, waren de Engelsen de favoriet om 1e te worden in de poule. Daar ging het vooral om in de laatste speelronde. PSV speelde thuis tegen Bodo/Glimt, Arsenal nam het op tegen Zürich.

1e: Arsenal

2e: PSV

3e: Bodo/Glimt

Groep B

In Groep B streden Fenerbahçe en Stade Rennais om plek 1, terwijl AEK Larnaca al zeker was van plek 3. Weinig meer om voor te spelen, dus.

1e: Fenerbahçe

2e: Stade Rennais

3e: AEK Larnaca

Groep C

Real Betis was veruit de beste in Groep C. De spanning ging om plek 2: Ludogorets en AS Roma stonden na 5 wedstrijden op 7 punten. HJK Helsinki wist al dat het laatste ging worden.

1e: Real Betis

2e: AS Roma

3e: Ludogorets

Groep D

In Groep D was Union Sint-Gillis al zeker van de 1e plek, de strijd in die poule ging om plek 2: Union Berlin stond na 5 wedstrijden op 9 punten, Sporting Braga op 7. Braga had in ieder geval een makkie tegen nummer laatst Malmö.

1e: Union Sint-Gillis

2e: Union Berlin

3e: Sporting Braga