Prachtig gebaar: Bologna betaalde overleden trainer Sinisa Mihajlovic volledig door
De familie van Sinisa Mihajlovic bij de wedstrijd Bologna - AS Roma

Prachtig gebaar: Bologna betaalde overleden trainer Sinisa Mihajlovic volledig door

21:01, 16-02-2024 / Laatste Update: 21:01, 16-02-2024

Bij voetbalclub Bologna FC weten ze hoe ze hun overleden hoofdtrainer Sinisa Mihajlovic een laatste eer konden bewijzen. De Italianen betaalden het salaris van de Serviër na zijn dood in december 2022 volledig door aan zijn nabestaanden.

Mihajlovic overleed op 53-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie. Hij werd getroffen door de ziekte in 2019, maar herstelde toen na een aantal medische ingrepen. Toch kreeg hij in maart 2022 een terugval. Drie maanden voor zijn dood besloot Bologna om hem te ontslaan. 

Onverwacht ontslag

Maar de club liet Mihajlovic niet vallen: zijn salaris werd gewoon doorbetaald. Dat vertelden zij aan de Italiaanse krant Il Messaggero. "Bologna ontsloeg Sinisa in september, drie maanden voor zijn overlijden. Dat had hij niet verwacht en hij reageerde er ook niet goed op", vertelde weduwe Arianna Mihajlovic. 

"Ik kan het de club niet kwalijk nemen dat zij een andere keuze maakte. De club betaalde zijn salaris door tot het einde van zijn contract. Een buitengewone geste die me zekerheden bood in een periode van onzekerheid."

Laatste eer

Zijn dood sloeg in als een bom bij Bologna en de rest van de Italiaanse voetbalwereld. Bij zijn uitvaart waren diverse voetbalgrootheden uit het land aanwezig, net als duizenden anderen die de trainer een laatste eer wilden bewijzen.