Prachtig gebaar van PSV-selectie: spelers hielpen gezin Thijs Slegers met financiële bijdrage
i

Pro Shots

Prachtig gebaar van PSV-selectie: spelers hielpen gezin Thijs Slegers met financiële bijdrage

Noah Hoogenboezem • 16:30, 30-12-2023 / Laatste Update: 07:49, 05-01-2024

Het was verschrikkelijk nieuws in maart toen bekend werd dat Thijs Slegers, perschef van PSV, op 46-jarige leeftijd was overleden. Het maakte veel los in de voetbalwereld. Slegers zou op 30 december 47 zijn geworden en zijn weduwe Sylvia onthult dat de spelers van PSV het gezin van de perschef enorm hebben geholpen.

Sylvia vertelt in een interview in het Eindhovens Dagblad dat ze vlak voor zijn overlijden samen met Thijs, voormalig PSV-directeur en een accountant een gesprek had over hoe zij met de twee kinderen in het huis kon blijven wonen zonder het salaris van haar toen al zieke man. Tijdens dat gesprek belde Luuk de Jong ineens aan en eenmaal binnen gaf hij aan dat de spelers van PSV het gezin financieel daarmee wilde steunen.

Puzzel opgelost

"Wij gaan jullie helpen en iedereen doet mee", vertelde De Jong. Volgens Sylvia was dat een heel belangrijk: "Daarmee was de puzzel opgelost. Waar vind je zoiets? Het was heel bijzonder voor ons allemaal. Het verdriet was niet weg, maar er was een basis om verder te kunnen." Voor de perschef en voormalig journalist was het een opluchting: "Hij wilde per se dat we hier konden blijven wonen. Thijs was tot het laatst bezig om ons zo goed mogelijk achter te laten."

Perschef

Slegers werd bekend als PSV-watcher namens het blad Voetbal International. Daarvoor schoof hij regelmatig aan bij het programma met Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. In 2015 werd hij perschef bij PSV. Eind 2022 werd bekend dat hij aan acute leukemie leed en op 27 maart 2023 overleed hij daaraan.