Precies 24 jaar geleden vond de 'Slag bij Beverwijk' plaats, waarbij 1 Ajax-hooligan werd vermoord
i

ANP

Precies 24 jaar geleden vond de 'Slag bij Beverwijk' plaats, waarbij 1 Ajax-hooligan werd vermoord

admin • 12:53, 23-03-2021 / Laatste Update: 17:14, 05-01-2024

Precies 24 jaar geleden, op 23 maart 1997, vond één van de grootste Nederlandse voetbalrellen aller tijden plaats. Hooligans van Ajax en Feyenoord troffen elkaar in een weiland bij Beverwijk, waarbij 1 supporter van de Amsterdammers om het leven kwam.

De harde kernen hadden zin om samen te matten en organiseerden daarom een vechtpartij. De politie was dit ook ter ore gekomen, maar die wist niet goed waar het allemaal zou plaatsvinden: Ajax speelde namelijk uit bij RKC en Feyenoord bij AZ.

Wapens

Honderden hooligans troffen elkaar vervolgens in een weiland. De ME kwam te laat en moest toezien hoe iedereen elkaar te lijf ging met messen, honkbalknuppels, ijzeren staven, stroomstootwapens, klauwhamers en ander 'gereedschap'.

1 hooligan dood

Als je zo leest welke wapens er werden gebruikt, was het eigenlijk wachten op het ergste dat er kon gebeuren: een dode. Ajax-hooligan Carlo Picornie overleed aan een combinatie van hersenletsel (door klappen met een klauwhamer) en steekwonden in zijn rug. 1 dader - die tot op de dag van vandaag ontkent - werd vervolgens veroordeeld en kreeg 5 jaar gevangenisstraf.