Premier League: Brighton maakt gehakt van Wolves en houdt zicht op Europees voetbal

Jeroen Rooseboom • 20:01, 29-04-2023 / Laatste Update: 02:52, 12-12-2023

Brighton heeft zaterdagmiddag niks heel gelaten van Wolverhampton Wanderers. De wonderploeg uit het zuiden van Engeland versloeg de Wolves met 6-0. Ook Brentford en Nottingham Forest speelden tegen elkaar: daar eindigde de wedstrijd in 2-1. Check de verslagen hieronder!

Brighton - Wolverhampton Wanderers 6-0

Brighton was echt van een andere klasse de eerste helft: de ene na de andere prachtige goal vloog in het doel van de bezoekers. Deniz Undav scoorde de 1-0, Pascal Gross de 2-0 en 3-0 (check de video hieronder) en veteraan Danny Welbeck tekende voor de 4-0 ruststand. De supporters van The Seagulls wisten niet wat ze meemaakten. Tekst gaat door onder de tweet.

Na de thee nam de thuisploeg een beetje gas terug, maar dat betekende niet dat Wolverhampton terug in de wedstrijd kon komen. Bij hen lukte niks, bij Brighton lukte alles. Het enige dieptepunt was het uitvallen van Joël Veltman. Hij had zichtbaar veel verdriet en zal waarschijnlijk dit prachtige seizoen niet meer in actie komen voor Brighton.

Welbeck en Undav scoorden na rust nog een keer en bepaalden de eindstand op 6-0. Door deze klinkende overwinning staat Brighton op de 8e plaats, terwijl ze nog 3 (!) wedstrijden te goed hebben. Plek 7 en hoger mogen Europees voetbal spelen in Engeland, dus zien we de club uit Zuid-Engeland volgend jaar over de Europese velden trekken?

Brentford - Nottingham Forest 1-1

Lang leken de bezoekers uit Nottingham op weg naar een broodnodige overwinning in de strijd tegen degradatie: Braziliaan Danilo scoorde vlak voor rust de 1-0 voor Forest. Maar helaas voor de bezoekers heeft Brentford Ivan Toney in de spits rondlopen: hij maakte in de 82e minuut de 1-1.

In de dying seconds ging het alsnog helemaal fout voor Nottingham. Josh Dasilva scoorde een heerlijk goaltje en bezorgde zijn Brentford daarmee de overwinning.