Premier League: Chelsea overrompeld door fel Brighton, Spurs ontsnapt in de blessuretijd bij Bournemouth

Jeroen Rooseboom • 20:03, 29-10-2022 / Laatste Update: 23:44, 11-12-2023

De goede periode van Chelsea is al weer achter de rug, want Brighton won dik van de Londenaren met 4-1. Tottenham Hotspur maakte het heel spannend, maar scoorde in de blessuretijd toch nog de winnende op bezoek bij Bournemouth. Daarnaast waren er nog 3 andere wedstrijden in de Premier League op de zaterdagmiddag. Check de verslagen hieronder!

Brighton - Chelsea 4-1

Graham Potter zal zich ongetwijfeld iets anders hebben voorgesteld bij zijn terugkeer naar zijn oude club. Chelsea stond binnen no time al met 2-0 achter en vlak voor rust werd het ook nog 3-0. Die laatste 2 doelpunten werden echter helemaal niet gescoord door Brighton: eerst verschalkte Ruben Loftus-Cheek zijn eigen doelman en later deed Trevo Chlobah hetzelfde.

Chelsea kwam met nieuw elan uit de kleedkamers, want Kai Havertz maakte al gauw de 3-1. Maar bij die ene opleving bleef het. De Londenaren probeerden het wel, maar Brighton speelde gewoon erg goed. In een tegenstoot maakte Pacal Gross er in de 92e minuut ook nog 4-1 van. Het lek is dus nog niet boven bij The Blues.

Newcastle United - Aston Villa 4-0

De eerste wedstrijd voor Unai Emery als nieuwe trainer van Aston Villa is niet gegaan zoals hij gehoopt had. Zijn ploeg had in de eerste helft niet veel te vertellen en mocht van geluk spreken dat het bij rust pas 1-0 stond voor Newcastle, nadat er ook al een goal was afgekeurd.

Na rust lukte het de gastheren beter om het net te vinden. Callum Wilson, de man van de 1-0, maakte er ook 2-0 van. Daarna prikten Joelinton en Miguel Almiron ook. Zo eindigde de wedstrijd in 4-0 en staat Newcastle opeens op een plek die recht geeft op Champions League-voetbal.

Bournemouth - Tottenham Hotspur 2-3

Tottenham wist zich knap terug te knokken van een 2-0-achterstand. In de 57e minuut maakte Sessegnon de aansluitingstreffer en met nog iets meer dan een kwartier te gaan zorgde Ben Davies voor de gelijkmaker.

De comeback was compleet toen Rodrigo Betancur in de 92 minuut de winnende maakte voor de Spurs. Zo blijft Antonio Conte bovenin meedraaien met zijn team.

Brentford - Wolverhampton Wanderers 1-1

Pas na de thee kwam het treffen tussen de 2 laagvliegers echt op gang. Brentford kwam op voorsprong door Ben Mee, maar Ruben Neves maakte direct daarna de aansluitingstreffer voor The Wolves. Ondanks vele pogingen over en weer werd er niet meer gescoord in de rest van de wedstrijd. Met een punt schiet vooral Wolverhampton weinig op. Zij blijven rond de onderste plaatsen van de Engelse competitie hangen.

Crystal Palace - Southampton 1-0

De wedstrijd tussen Palace en Southampton ging erg gelijk op. Odsonne Edouard maakte vlak voor rust de openingstreffer voor de Eagles. Na rust werd er niet meer gescoord. De 3 punten bleven dus in Londen.