Premier League: Chelsea stelt teleur en verliest bij Southampton, Sinisterra scoort weer voor Leeds

Getty

Jeroen Rooseboom • 00:56, 31-08-2022 / Laatste Update: 21:13, 11-12-2023

Het was een druk doordeweeks avondje in de Premier League. Crystal Palace en Brentford hielden elkaar in evenwicht met 1-1, Fulham won van Brighton met 2-1, Chelsea speelde erg matig tegen Southampton en verloor terecht met 2-1 en Luis Sinisterra scoorde weer maar won niet met Leeds United van Everton: 1-1.

Crystal Palace - Brentford

Crystal Palace hoopte tegen Brentford om uit de onderste regionen van de Premier League te komen. In de 1e helft creëerde Palace best wel wat goede mogelijkheden. Vooral Wilfried Zaha was erg gevaarlijk. Het lukte hem alleen niet om te scoren. Bij rust was de stand nog 0-0.

Na een uur spelen lukte het Zaha wel om de bal achter Brentford-keeper Raya te krijgen. Zijn schot in de kruising liet Selhurst Park ontploffen. Daarna zakten de Eagles verder in om de voorsprong te verdedigen. Dat ging lang goed, maar Yoane Wissa wist de bal in de 88e minuut binnen te knikken: hij bepaalde de eindstand op 1-1. Door dit gelijkspel staat Brentford nu 9e en Crystal Palace 13e.

Fulham - Brighton

Over de 1e helft bij Fulham met Kenny Tete tegen het Brighton van Joël Veltman kunnen we kort zijn: daar was niet veel aan. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht en er was weinig gevaar voor beide doelen. Er werd geen enkele goede kans gecreëerd en dus was de ruststand 0-0.

Er moest dus echt wat veranderen voor beide teams. Fulham pakte dat het beste op: Aleksandar Mitrovic scoorde vlak na rust de 1-0 op aangeven van Neeskens Kabano.

100 - Aleksandar Mitrovic has scored more Premier League goals versus Brighton than he has against any other side (4), while his opener tonight is the 100th league goal of his Fulham career. Centurion.

— OptaJoe (@OptaJoe) August 30, 2022

Daarna bleef Fulham druk zetten op het doel van Brighton. Die druk kon Lewis Dunk niet aan en via zijn been belandde de bal in zijn eigen doel. Daardoor stonden The Whites opeens met 2-0 voor.

Er leek niks aan de hand voor Fulham, totdat Brighton kort daarna een penalty kreeg die feilloos werd benut door Alexis Mac Allister. Daarna werd er niet meer gescoord door sterk verdedigend werk van de Londenaren. Het betekende het 1e verlies dit seizoen voor Brighton.

Southampton - Chelsea

Raheem Sterling schoot Chelsea in de 23e minuut op voorsprong. Het was alweer het 3e doelpunt voor de van Manchester City overgekomen vleugelaanvaller. Lang konden de Londenaren echter niet genieten van de voorsprong, Romeo Lavia schoot 5 minuten later al de 1-1 tegen de touwen. Daarna belandde Chelsea verder in de problemen door een goal in de blessuretijd van de 1e helft door Adam Armstrong.

The Blues speelden ook echt niet goed in de 2e helft. Het was Southampton wat zelfs nog het meest gevaarlijk was, met kansen voor Elyounoussi en Salisu. Chelsea, met Hakim Ziyech die de hele wedstrijd speelde, zette daar helemaal niks tegenover en verloor dus terecht met 2-1 van Southampton. De vreugde was enorm in St. Mary's Stadium.

Leeds United - Everton

Everton ging op zoek naar de 1e overwinning van het seizoen bij Leeds United en ging goed van start. Anthony Gordon opende na iets meer dan een kwartier de score voor de mannen van Frank Lampard. Op de goal na gebeurde er niet veel meer in de 1e helft. De spelers gingen dus bij een stand van 0-1 in het voordeel van Everton aan de thee.

Na rust werd de wedstrijd een stuk leuker. Leeds werd dreigender en daardoor kon oud-Feyenoorder Luis Sinisterra in de 55e minuut de gelijkmaker binnenschieten. Daarna was het weer de beurt aan Everton, maar de goal van Demarai Gray werd afgekeurd wegens buitenspel.

Daarna waren er best wat kansen over en weer, maar gescoord werd er niet meer. Leeds United en Everton hielden allebei dus 1 puntje over aan dit treffen.