Premier League: Chelsea zonder Ziyech wint met minimale cijfers, Tottenham veert flink op

Eimert Pruis • 22:38, 06-08-2022 / Laatste Update: 04:36, 08-01-2024

De Premier League is ook begonnen! Waar Arsenal vrijdag al met 0-2 bij Crystal Palace won hebben we nog heel wat wedstrijden voorbij zien komen deze zaterdag op het hoogste Britse niveau. Titeloutsider Chelsea scoorde slechts 1 keer bij Everton, maar won wel: 0-1.

Jorginho maakte vlak voor rust de enige treffer van deze wedstrijd. De Braziliaanse Italiaan deed dat uiteraard vanaf 11 meter. Grappig feitje: in de vorige 2 seizoenen scoorde hij ook in de openingswedstrijd via een penalty.

Ziyech niet nodig

Chelsea was in alle opzichten beter dan Everton, maar kon dit niet uitdrukken in de score. Een doelpunt van de van Manchester City overgenomen Raheem Sterling werd afgekeurd. Hakim Ziyech moest van trainer Thomas Tuchel op de bank blijven. Hij had de Marokkaanse middenvelder tegen Everton niet nodig.

Ziyech mocht niet voetballen zaterdag, maar kon wel lekker muziek luisteren

Spurs winnen dik

Tottenham Hotspur kwam thuis een vroege achterstand te boven: 4-1. De ploeg van coach Antonio Conte kwam tegen Southampton met 1-0 achter in de 12e minuut. James Ward-Prowse schoot binnen. Nog voor rust bogen de Spurs de boel om via Ryan Sessegnon en Eric Dier. Na de pauze liep Tottenham verder uit door een eigen doelpunt van Mohammed Salisu en een treffer van Dejan Kulusevski.

Leeds begint wel goed

Zo slecht als het vorige seizoen eindigde, zo goed begon Leeds United nu. De club die vorig jaar op het nippertje overleefde won thuis van Wolverhampton Wanderers met 2-1. De Wolves kwamen dankzij Daniel Podence nog wel op voorsprong, maar Rodrigo en Rayan Ait Nouri (eigen goal) draaiden de boel om.

De Spurs juichen bij de 4-1 van Kulusevski

Bournemouth begint uitstekend

Het naar de Premier League gepromoveerde Bournemouth begon uitstekend aan de competitie. De waarschijnlijk nieuwe club van Marcos Senesi won thuis met 2-0 van Aston Villa. Jefferson Lerma en Kieffer Moore waren de doelpuntenmakers.

Nottingham verliest als enige gepromoveerde club

De andere gepromoveerde club, Nottingham Forest, verloor de 1e wedstrijd. Newcastle United was in het eigen stadion te sterk voor Nottingham (2-0). Fabian Schär en Callum Wilson scoorden namens de 'Magpies'. Sven Botman was het lijdend voorwerp in een publiekswissel. Hij deed liefst 1 minuut mee.

Fulham pakt punt tegen Liverpool

In het begin van de zaterdagmiddag kwam nog een gepromoveerde club in actie. Fulham speelde thuis tegen Liverpool en stunten door met 2-2 gelijk te spelen.