Premier League hoopt op fans in stadions bij slot competitie
i

ANP

Premier League hoopt op fans in stadions bij slot competitie

admin • 21:06, 13-03-2021 / Laatste Update: 19:41, 05-01-2024

De Premier League hoopt dat aan het einde van het seizoen weer toeschouwers op de tribunes van de Engelse voetbalstadions zitten. En dat zou kunnen, als we de plannen mogen geloven...

“We hopen op 23 mei de kampioensbeker te kunnen uitreiken met 10 000 toeschouwers”, zegt directeur Richard Masters van de Premier League. “Daarnaast is ons doel om vanaf de start van het nieuwe seizoen volle stadions te hebben. De routekaart van de overheid biedt ons die mogelijkheid.”

Ultieme doel

De Britse regering presenteerde vorige maand een plan waarmee de coronarestricties stap voor stap worden opgeheven. Vanaf 17 mei zouden in stadions weer maximaal 10.000 mensen naar binnen mogen. “Er moet nog heel wat gebeuren voor dit mogelijk is, maar het is wel ons ultieme doel: de terugkeer naar volle stadions en een normale Premier League”, aldus Masters.

Goed jaar

“De afgelopen 12 maanden is er veel gebeurd”, aldus Masters. “Komend seizoen is het laatste jaar van ons huidige financiële programma. We moeten dus een duidelijk en stevig financieel plan opstellen voor de Premier League, en dus ook de rest van de Engelse voetbalpiramide, voor de komende 3 jaar. Als we dat tegen het einde van dit jaar allemaal kunnen afronden, wordt 2021 een goed jaar. En als één van onze clubs dan de Champions League wint en Engeland misschien zelfs wel het EK, zou dat nóg beter zijn.”