Premier League: Liverpool rolt Bournemouth op met 9-klapper, Haaland zet 2-0-achterstand recht

Eimert Pruis • 19:55, 27-08-2022 / Laatste Update: 05:18, 12-12-2023

De Premier League stelde zaterdag weer niet teleur. Liverpool speelde werkelijk waar alles van zich af na de dramatische seizoenstart. Met 9-0 rolde de ploeg van trainer Jürgen Klopp het zwakke Bournemouth op. Concurrent Manchester City leek te verliezen thuis van Crystal Palace, maar draaide een achterstand van 2-0 om in een 4-2-zege.

Verder won Chelsea thuis met veel moeite van Leicester City. De Blues deden dat met 10 man. Ruim een uur lang zelfs speelde Chelsea met een man minder dankzij een rode kaart voor Connor Gallagher. In de 28e minuut kreeg hij zijn 2e gele kaart. Raheem Sterling zorgde met 2 doelpunten voor de Londense zege.

Salah scoort niet, zielige Senesi

Bij Liverpool viel alles goed. Virgil van Dijk maakte de 5-0 en verder pikte iedereen wel zijn doelpuntje mee. Alleen Mohamed Salah niet, een prestatie op zich. Na de 2-1-nederlaag tegen Manchester United en de gelijke spelen tegen Palace en Fulham was dit een zeer welkome monsterzege. Bij Bournemouth stond oud-Feyenoorder Marcos Senesi de hele wedstrijd op het veld. Wat zielig!

Hattrick Haaland

Erling Haaland was de grote man bij City. Crystal Palace stond in de 52e minuut nog met 2-0 voor in Manchester. Eerst maakte Bernardo Silva de aansluitingstreffer. Een hattrick van Haaland zorgde alsnog voor de 3 punten.