Lastig pakket voor Lucas Paquetá: Braziliaan verdacht van overtreden gokregels
i

Pro Shots

Lastig pakket voor Lucas Paquetá: Braziliaan verdacht van overtreden gokregels

Trevor Wagener • 16:45, 19-08-2023 / Laatste Update: 04:29, 12-12-2023

Het ziet ernaar uit dat Lucas Paquetá wat uit te leggen heeft: de 25-jarige Braziliaanse middenvelder van Premier League-club West Ham United wordt verdacht van het overtreden van de gokregels. Er loopt een onderzoek naar de international, die door interim-bondscoach Fernando Diniz na de berichten tóch maar is thuisgelaten.

De Seleção speelt volgende maand WK-kwalificatiewedstrijden tegen Bolivia en Peru, maar doet dat dus zonder de creatieveling. De FA en FIFA zijn een onderzoek gestart. Hierbij richten zij zich op Paquetá en op weddenschappen die in Brazilië zijn geplaatst. Volgens de verhalen zou er vaak zijn gegokt op door Paquetá gepakte gele kaarten.

De speler zelf ontkent alles. Paquetá was aanvankelijk door Diniz opgeroepen voor de interlands, maar die laatste gaf hem de tijd om het gedoe op te lossen. "Ik hou van Paquetá als speler, maar dit heeft even de tijd nodig."

Problemen voor Paquetá

Het is in de Premier League, de competitie waar Paquetá actief is en mogelijk zijn loopbaan verder zal vervolgen, ten strengste verboden voor spelers om te gokken op profwedstrijden. Dit is omdat er mogelijk voorkennis 'in het spel' kan zijn. In de zaak-Paquetá is het niet bekendgemaakt om welke duels het gaat.

Voor Paquetá kan alle trammelant een lelijk persoonlijk gevolg hebben. De spelmaker staat al maanden op de radar van kampioensploeg Manchester City. Vrijdag sprak manager Pep Guardiola zich niet uit over een mogelijke overgang van de 42-voudig international, maar naar verluidt hebben The Citizens al wél een bod uitgebracht. Mogelijk wordt het later de vraag wat daarmee gebeurt, als het onderzoek naar Paquetá wellicht uiteindelijk tot een straf leidt.