Premier League: Manchester City wint eenvoudig, Aston Villa komt goed weg
i

Getty Images

Premier League: Manchester City wint eenvoudig, Aston Villa komt goed weg

Bart van der Wijst • 18:59, 30-12-2023 / Laatste Update: 12:32, 08-01-2024

Manchester City is met de wereldbeker op zak terug in het eigen Etihad Stadium. Zaterdagmiddag won de kampioen van vorig jaar op eigen veld tegen Sheffield United: 2-0. Het werd een zorgelijke middag voor de ploeg van Pep Guardiola, die voor de wedstrijd al de prijzen uit 2023 showde.

Bij de thuisploeg zat Kevin De Bruyne voor het eerst sinds de openingswedstrijd van het seizoen bij de selectie. Er klonk gejuich toen hij na 62 minuten spelen begon aan de warming-up, invielen deed hij niet. Erling Haaland was vanwege een blessure niet inzetbaar.

Smaakmaker Foden

Dus stond Julian Álvarez in de spits. De Argentijn vormde een succesvol tandem met Phil Foden, die uitstekende dingen liet zien tegen Sheffield. Foden gaf de assist op de openingstreffer van Rodri, al moest de Spanjaard nog genoeg doen nadat Foden de bal voor het laatst toucheerde. De middenvelder danste om een verdediger heen en prikte de bal laag in de hoek.

tekst gaat door onder de foto

Na rust was het zoeken naar hoogtepuntjes, ook omdat City niet aan hoefde te zetten. Foden probeerde het wel en kreeg hulp van invaller Oscar Bobb. Met een heerlijke voetbeweging stak de Noor zijn Engelse teamgenoot weg en die vond Álvarez voor een leeg doel: 2-0. Zo won Manchester City simpel en sluit het de eerste seizoenshelft af met 40 punten uit 19 wedstrijden. Dat zijn er 2 minder dan koploper Liverpool, dat maandag op nieuwjaarsdag in actie komt tegen Newcastle United.

Aston Villa mazzelt

Op Villa Park kwam Aston Villa in punten gelijk met Liverpool, al heeft het wel een wedstrijd meer gespeeld. Toch mocht trainer Unai Emery niet klagen, want tegen 10 spelers van Burnley ging het behoorlijk moeizaam. Via een rake penalty van Douglas Luiz in de 90e minuut won Aston Villa met 3-2.

Overige uitslagen:

Crystal Palace - Brentford 3-1

Wolves - Everton 3-0

Nottingham Forest - Manchester United 18.30 uur