Premier League-scheids krijgt even rust nadat-ie met de dood werd bedreigd
i

EPA

Premier League-scheids krijgt even rust nadat-ie met de dood werd bedreigd

Brian Vesseur • 18:19, 09-02-2021 / Laatste Update: 05:40, 05-01-2024

Voor Mike Dean even geen Premier League-wedstrijden. De 52-jarige scheidsrechter vroeg vrijaf en heeft dat ook gekregen. Dean en zijn familieleden werden de afgelopen dagen met de dood bedreigd op sociale media.

Dat had allemaal te maken met een rode kaart die hij gaf een Tomas Soucek, middenvelder van West Ham United. Dean dacht dat-ie een elleboog gaf aan Aleksandr Mitrovic, maar West Ham ging met succes in beroep tegen die beslissing.

De Tsjech moest van het veld omdat hij met zijn arm, ogenschijnlijk per ongeluk, tegenstander Aleksandar Mitrovic in het gezicht raakte bij een spelhervatting. Hij bood ook direct zijn verontschuldigingen aan. Dean ging op advies van de VAR de beelden bekijken en besloot rood te trekken, tot verbijstering van vrijwel iedereen. Vorige week gaf hij ook al een rode kaart aan de Tsjechische verdediger Jan Bednarek tijdens Manchester United - Southampton (9-0) op Old Trafford. Die rode kaart werd óók geseponeerd. 

Dean fluit woensdagavond nog wel het FA Cup-duel tussen Leicester City en Brighton & Hove Albion en wordt vervolgens even uit de wind gehouden. De scheidsrechter uit Wirral fluit al sinds 2000 in de Premier League.