Premier League Speler van het Jaar: 8 spelers genomineerd, onder wie Kevin De Bruyne en Mo Salah
i

Pro Shots / ProSportsImages

Premier League Speler van het Jaar: 8 spelers genomineerd, onder wie Kevin De Bruyne en Mo Salah

Joris Kaper • 14:59, 13-05-2022 / Laatste Update: 10:09, 12-12-2023

De Engelse Premier League heeft de 8 spelers bekendgemaakt die genomineerd zijn voor Speler van het Jaar. Onder hen zijn Kevin De Bruyne van Manchester City en Mo Salah van Liverpool, die beiden een grote kans lijken te maken op de eretitel. Beiden wonnen de award al eens eerder: De Bruyne in 2002, Salah in 2018. Vorig jaar won Rúben Dias de verkiezing.

Het is een beetje verwarrend, want De Premier League Speler van het Jaar-verkiezing is namelijk 1 van de 3 verkiezingen in Engeland. Bij deze verkiezing bepaalt het publiek, samen met de 20 aanvoerders van de clubs en een aantal voetbalexperts de winnaar. Maar daarnaast is er ook nog de PFA Player of the Year (van de Engelse spelersvakbond) en de FWA Footballer of the Year, waarbij de (schrijvende) pers de beste speler van het jaar bepaalt.

De 8 genomineerden:

- Joao Cancelo (Manchester City)

- Kevin De Bruyne (Manchester City)

- Trent Alexander-Arnold (Liverpool)

- Mohamed Salah (Liverpool)

- Son Heung-min (Tottenham Hotspur)

- Jarrod Bowen (West Ham United)

- Bukayo Saka (Arsenal)

- James Ward-Prowse (Southampton)

Nederlanders

Virgil van Dijk wist de verkiezing ook al eens te winnen, namelijk in 2019. En in 2003 was het Ruud van Nistelrooy de zich Speler van het Jaar mocht noemen. De winnaar wordt na afloop van het seizoen bekendgemaakt.