🎥 | Arsenal verstevigt koppositie met minimale zege bij Leicester City

Trevor Wagener • 19:01, 25-02-2023 / Laatste Update: 00:23, 08-01-2024

Premier League-koploper Arsenal heeft zaterdagmiddag gewonnen op bezoek bij Leicester City. Dankzij een snelle goal na de pauze van Gabriel Martinelli namen manager Mikel Arteta en consorten de 3 belangrijke punten in strijd om de landstitel mee naar Londen.

The Gunners dachten na iets minder dan een halfuur op voorsprong te staan, maar de treffer van Leandro Trossard vond geen doorgang vanwege buitenspel. Aan de andere kant overkwam Kelechi Iheanacho hetzelfde. Ook hij stond offside. Kort na Martinelli's openingsgoal - die wel telde - ging ook Bukayo Saka's doelpunt niet door vanwege... buitenspel.

City cruised bij Bournemouth

Update 21.00 uur: Manchester City boekte een gemakkelijke overwinning in het Vitality Stadium bij Bournemouth. Na ieder kwartier een treffer ('15 Julián Álvarez, '29 Erling Haaland en '45 Phil Foden) werkte Chris Mepham de bal na rust in eigen doel voor 0-4. Jefferson Lerma redde de eer voor de gastheren.

Onderin de competitie deed Leeds United geweldige zaken in strijd om lijfsbehoud: op Elland Road werd, met Crysencio Summerville als invaller, Southampton verslagen na een treffer van Junior Firpo.

Ings perfectfima

Het eveneens ploeterende West Ham maakte in Londen na rust gehakt van Nottingham Forest: na een 0-0-tussenstand bij de thee zorgde Danny Ings met een fraaie dubbelslag zowaar voor een voorsprong met marge. Nadat Declan Rice op aangeven van de met assistjes strooiende Mohamed Said Benrahma voor 3-0 zorgde, bepaalde Michal Antonio de eindstand.

In Liverpool ging Everton onderuit tegen Aston Villa (0-2). Na de rust opende Ollie Watkins vanop 11 meter de score. Emiliano Buendia zorgde nadien voor de beslissing.

Finaledag

Aanvankelijk stond ook het duel tussen Newcastle United en Brighton & Hove Albion op St. James' Park op het programma.

Díe wedstrijd ging niet door in verband met de League Cup-finale van zondag. Op Wembley speelt Sven Botman met zijn kompanen tegen Manchester United, waar manager Erik ten Hag zijn 1e trofee kan pakken met de Engelse grootmacht.