Problemen bij ADO! Ricardo Kishna en Thomas Verheydt willen weg: 'Liever staand dood dan levend op de knieën'
i

Getty Images

Problemen bij ADO! Ricardo Kishna en Thomas Verheydt willen weg: 'Liever staand dood dan levend op de knieën'

Sjors Tanis • 23:34, 15-11-2022 / Laatste Update: 10:59, 07-01-2024

Thomas Verheydt wil ADO Den Haag aankomende transferperiode verlaten. De 30-jarige vice-captain heeft een transferverzoek ingediend, omdat hij ontevreden is over de gang van zaken en het beleid van de Haagse Keuken Kampioen Divisie-club. Ook Ricardo Kishna heeft aangegeven ADO graag in januari te willen verlaten.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Verheydt verkocht meerdere clubs deze zomer een 'nee' en verlengde zijn contract bij ADO Den Haag met 3 seizoenen.

Eredivisie ver weg

De spits koos zo voor een langer avontuur bij de club die hij een seizoen eerder met 37 doelpunten bijna naar de Eredivisie had geholpen. In het huidige seizoen is de Eredivisie ver uit het zicht van de Haagse club, die op de 16e plaats staat.

Lees ook: Dit is de oprotpremie van Dirk Kuyt bij ADO: 'Dat kunnen zij niet betalen'

Ook buiten het veld loopt het bij de Haagse club niet en is het onrustig. De positie van trainer Dirk Kuyt staat zwaar onder druk en zaterdag stapte technisch manager Daryl Janmaat op omdat hij zich in zijn werk onvoldoende begeleid en serieus genomen voelde. Ook Verheydt wil nu dus weg bij de Haagse club.

'Trekken hier onze grens'

Kishna gaf afgelopen zomer meermaals aan het boek bij ADO te hebben gesloten, maar een passende club meldde zich niet. Na een periode alleen mee te trainen bij de Haagse club tekende hij toch een jaarcontract. Dat is hij niet meer van plan uit te zitten.

Verheydt en Kishna betichten de directie van het verspreiden van leugens. "Wij trekken hier onze grens. Liever staand dood dan levend op de knieën", vertelden Verheydt en Kishna tegen Omroep West. "Onder deze omstandigheden willen wij de club verlaten."