Problemen bij Antwerp: 'Facturen niet betaald en eindejaarspremies niet uitgekeerd'
i

ProShots

Problemen bij Antwerp: 'Facturen niet betaald en eindejaarspremies niet uitgekeerd'

Jeroen Rooseboom • 12:07, 11-01-2024 / Laatste Update: 12:39, 15-01-2024

Antwerp FC heeft tijdelijk wat probleempjes met de cashflow, zo blijkt uit een interne mail die in handen is van de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Er zouden allerlei facturen nog niet zijn betaald en ook de eindejaarspremies zouden nog niet zijn uitgekeerd.

De Belgische topclub schrijft in de mail dat ze er alles aan doen om de achterstallige betalingen zo snel mogelijk te regelen. Als reden voor het achterblijven van de betalingen geven ze de tegenvallende prestaties in de Champions League (uitgeschakeld in de groepsfase), de regels rondom Financial Fair Play en de opgelegde voorwaarden voor de Belgische en Europese voetballicentie.

Paul Gheysens heeft het zwaar

HLN schrijft dat deze financiële problemen bij Antwerp niet los kunnen worden gezien van eigenaar Paul Gheysens. Hij zag zijn mediabedrijf Media Nation de laatste tijd in de problemen komen. Business AM Radio, wat onder zijn paraplu valt, werd zelfs al opgedoekt. Een groot deel van het personeel wacht al maanden op salaris, volgens de Belgische krant.

Meer problemen bij Antwerp

Ook op het veld gaat het dus niet zo lekker met The Great Old. De ploeg van trainer Mark van Bommel werd roemloos uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League. Ook een opvolging van de titel van vorig jaar lijkt er niet in te zitten: Antwerp staat 6e in de Jupiler Pro League, op 16 punten achterstand van nummer 1 Union Saint Gilloise.

Daarnaast werd dinsdag bekend dat de FIFA de schorsing van Marc Overmars overneemt. Dat betekent dat de technisch directeur van Antwerp zijn werk tot november 2024 moet neerleggen.