Problemen door sneeuw houden aan voor Real Madrid: nu direct naar Málaga
i

AFP

Problemen door sneeuw houden aan voor Real Madrid: nu direct naar Málaga

admin • 22:05, 10-01-2021 / Laatste Update: 23:53, 05-01-2024

De logistieke problemen van Real Madrid houden aan. De Spaanse kampioen heeft nu maar noodgedwongen besloten om vanuit Pamplona meteen door te reizen naar Málaga, waar donderdag de eerstvolgende wedstrijd op het programma staat.

Zondag kregen de Madrilenen te horen dat het vanwege de zware sneeuwstorm Filomena onmogelijk was om eerst nog naar de Spaanse hoofdstad terug te keren. Dat kon er na alle eerdere toestanden ook nog wel bij. De selectie stond vrijdag in het vliegtuig naar Pamplona urenlang stil op de startbaan, omdat het toestel kon niet opstijgen vanwege de extreme weersomstandigheden in Madrid. Een dag later liep Real Madrid in Pamplona opnieuw flinke vertraging op, omdat de spelersbus lang moest wachten op de komst van een sneeuwruimer die de ‘Koninklijke’ veilig naar het stadion moest loodsen.

0-0

Real Madrid kwam zaterdagavond tegen Osasuna in winterse omstandigheden en op een slecht bespeelbaar veld niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Na afloop spraken trainers en spelers er schande van dat het duel op last van La Liga moest doorgaan.

Vreselijk

"Dit was geen voetbalwedstrijd, het had afgelast moeten worden", sprak Real-trainer Zinédine Zidane verontwaardigd. "Het is jammer wat La Liga heeft gedaan. De omstandigheden waren gewoon vreselijk", verzuchtte doelman Thibaut Courtois.

Spaanse Supercup

Real Madrid treedt donderdag in Málaga in de halve finales van de Spaanse Supercup aan tegen Athletic Bilbao. Een dag eerder spelen FC Barcelona en Real Sociedad tegen elkaar in de andere halve finale in Cordoba. Athletic Bilbao en Real Sociedad bereikten vorig seizoen de bekerfinale, maar de Baskische clubs besloten die niet te spelen omdat er geen fans bij aanwezig konden zijn.