PSG en MNM draaien nog stroefjes, maar Lionel Messi maakt wel zijn 1e Ligue 1-doelpunt

Eimert Pruis • 19:54, 20-11-2021 / Laatste Update: 21:29, 11-12-2023

MNM was weer volledig van de partij in Parijs. Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé stonden bij Paris Saint-Germain in de basis zaterdagavond tegen Nantes en iedereen in het Parc des Princes ging er maar eens goed voor zitten. Zoals wel vaker maakte PSG en MNM de hoge verwachtingen niet waar, maar werd er wel gewonnen: 3-1.

Na 2 minuten lag het bal al in het netje. Mbappé was de verantwoordelijk. Heel Parijs dacht aan een monsterzege, maar er werd maar net aan gewonnen. Een rode kaart van doelman Keylor Navas in de 2e helft hielp ook niet mee. Neymar moest naar de kant voor de vervangende keeper Sergio Rico en Messi en Mbappé moesten het met z'n 2 doen.

Randal Kolo Muani tikte een kwartier voor tijd de gelijkmaker binnen. En zo moest PSG met een man minder nog op zoek naar die winnende treffer. Geweldenaren Messi en Mbappé slaagden daar met de hulp van invaller Georginio Wijnaldum wonderwel in. Eerst kwam PSG nogal gelukkig op 2-1, maar het slotstuk van Messi mocht er wezen. Mbappé gaf de bal aan La Pulga, die dribbelde en vond de verre hoek.

Messi maakt zijn 1e in Ligue 1

Het was het 1e competitiedoelpunt in Frankrijk voor Messi, een voorbode voor heel wat goals in Ligue 1? In ieder geval kregen de Parijse supporters zaterdagavond toch nog een beetje waar voor hun geld.

Ligue 1-koploper PSG heeft een immens gat van 13 punten op nummer 2 Lens, dat nog wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.