PSV-aanwinst komt met mooi nieuws voor de fans: 'Ik blijf nog een jaartje'
i

Pro Shots

PSV-aanwinst komt met mooi nieuws voor de fans: 'Ik blijf nog een jaartje'

Yvo van Dorst • 18:57, 08-03-2023 / Laatste Update: 09:43, 12-12-2023

Patrick van Aanholt blijft ook volgend seizoen speler van PSV. Na 5 wedstrijden in de Eredivisie hebben de Eindhovenaren genoeg gezien en besloten ze de huurdeal met Galatasaray te verlengen tot de zomer van 2024.

De afspraak met de Turkse club was eerst dat Van Aanholt tot het eind van dit seizoen bij PSV zou blijven, maar de nummer 3 van de Eredivisie heeft daar snel een stokje voor gestoken. De vleugelverdediger kwam in elk duel sinds zijn komst in actie. PSV maakte de deal op de laatste dag van de transferperiode pas rond.

Ervaring

Volgens technisch directeur Earnest Stewart waren er verschillende redenen om tot deze beslissing te komen. "Van Aanholt is een vleugelverdediger zoals we die bij PSV graag zien: hij biedt aanvallende impulsen, maar heeft ook defensieve kwaliteiten. Daarnaast voegt hij een stukje ervaring aan de selectie toe. Daarom wilden wij langer met hem door."

Andere winteraanwinsten

Naast Van Aanholt werden ook Thorgan Hazard en Fábio Silva deze winter naar Eindhoven gehaald. Over die twee huurlingen werd nog geen beslissing genomen. Hazard is inmiddels geblesseerd en kan pas vanaf april weer aansluiten, maar Silva laat zich de laatste weken veel zien aan de linkerkant van PSV.