PSV bedingt bij FC Barcelona koopoptie op Sergiño Dest
i

PSV

PSV bedingt bij FC Barcelona koopoptie op Sergiño Dest

Eimert Pruis • 17:49, 21-08-2023 / Laatste Update: 05:54, 12-12-2023

PSV huurt verdediger Sergiño Dest tot het einde van het seizoen van FC Barcelona. De Eindhovenaren hebben ook een koopoptie op de 22-jarige international van de Verenigde Staten.

"PSV was elke dag met me bezig en dat gaf me een goed gevoel", zei Dest. "Daarnaast denk ik dat de speelstijl van trainer Peter Bosz enorm bij me past. Ik keer terug naar Nederland als hetzelfde type voetballer, maar met veel meer ervaring en hopelijk ook een hoger rendement. Ik kan niet wachten op mijn debuut."

72 duels voor Barça

Dest kwam 72 keer uit voor FC Barcelona. De Catalanen verhuurden hem afgelopen seizoen aan AC Milan. FC Barcelona nam Dest in 2020 over van Ajax, waar hij de jeugdopleiding doorliep.

'Hij is fit'

"Als een speler heel graag wil, dan geeft dat een extra goed gevoel", aldus directeur voetbalzaken Earnest Stewart. "Hij is een zeer vaardige verdediger die met zijn creativiteit en explosiviteit ook aanvallend kan bijdragen. Hij heeft de hele voorbereiding bij FC Barcelona meegedraaid, dus hij is fit."

Dest mee naar Glasgow

Dest behoort ook al tot de selectie van PSV voor de uitwedstrijd tegen het Schotse Rangers FC in de play-offs van de Champions League. PSV reist met slechts 5 verdedigers af naar Schotland. Phillipp Mwene en Patrick van Aanholt blijven met een blessure achter in Eindhoven.

Tillman en Schouten ook mee

Bosz neemt 8 aanvallers mee, onder wie ook Noa Lang. De nieuwe aanvaller is licht geblesseerd en het is de vraag of hij in actie kan komen. Nieuwkomers Malik Tillman en Jerdy Schouten reizen ook mee af en zijn beiden speelgerechtigd.