PSV boekte ondanks corona netto-winst, maar is dit seizoen bang voor rode cijfers
i

Pro Shots

PSV boekte ondanks corona netto-winst, maar is dit seizoen bang voor rode cijfers

Jeroen Rooseboom • 13:37, 10-10-2022 / Laatste Update: 05:19, 12-12-2023

PSV heeft over seizoen 2021-2022 een netto-winst van 1,2 miljoen euro weten te boeken. De club bereikte dat resultaat vooral door de verkoop van spelers, waarbij de transfers van Denzel Dumfries, Ritsu Doan, Pablo Rosario en Donyell Malen zeer bepalend waren.

PSV boekte in totaal een omzet van 93 miljoen euro en maakte 103 miljoen euro aan kosten. Het transferresultaat leverde een plus van 12 miljoen euro op. PSV hoeft aan rente en winstbelasting maar 1 miljoen euro te betalen en daardoor was de winst 1,2 miljoen euro.

Lees ook: 💸 | Jaarcijfers Ajax afgelopen 10 jaar op een rij: van dikke winsten naar grote verliezen

Impact van corona

Corona had opnieuw een negatieve impact op de jaarcijfers, vertelde financieel directeur Jaap van Baar maandagmorgen. PSV heeft 18 wedstrijden met publieksbeperkingen gespeeld, zei Van Baar. Dat kostte PSV in totaal 11 miljoen euro aan omzet. PSV kreeg voor dat laatste wel een compensatie van 7,5 miljoen euro.

Corona heeft de afgelopen jaren een totale negatieve impact van 17 miljoen euro op de PSV-huishouding gehad, gaf Van Baar ook aan. Voor komend seizoen verwacht PSV een negatief netto-resultaat, maar wel kunnen spelersverkopen nog uitkomst bieden.