PSV deelt stadionverboden uit na rellen in Lens: 'Je benadeelt de club en medesupporters'
i

Getty Images

PSV deelt stadionverboden uit na rellen in Lens: 'Je benadeelt de club en medesupporters'

Bart van der Wijst • 21:55, 10-11-2023 / Laatste Update: 19:37, 04-01-2024

PSV is door de UEFA gestraft vanwege de rellen in en tegen Lens. Uitfans sloopten stoeltjes na de wedstrijd en gooiden die in het thuisvak. Daarvoor moet PSV een boete van 25.000 euro betalen, ook is er een voorwaardelijke straf van twee jaar. Bij een volgend vergrijp zijn er geen uitfans welkom bij een Europees duel.

In Stade Bollaert-Delelis staken PSV'ers vuurwerk af, werden er dingen gesloopt en met objecten gegooid. PSV wil de boete verhalen op de daders, ook zijn er al 7 stadionverboden uitgedeeld.

Jammer

Algemeen directeur Marcel Brands baalt van de schade en rellen: "Als je de club een warm hart toedraagt, dan doe je dit niet. Je benadeelt niet alleen de club, maar ook nog eens je medesupporters. Ik hoop dat iedereen zich onderhand beseft wat de gevolgen zijn van dergelijke acties."

Ook buiten het stadion ging het mis, maar daar heeft de UEFA niets over te zeggen. In Frankrijk werd het eind oktober 1-1 tussen Lens en PSV, afgelopen woensdag wonnen de Eindhovenaren met 1-0 in eigen huis in de Champions League.