PSV denkt nog niet aan Rangers-revanche: 'Wel erg zin in'

Eimert Pruis • 09:46, 16-08-2023 / Laatste Update: 08:32, 08-01-2024

PSV-trainer Peter Bosz wilde het na het bereiken van de play-offs in de Champions League nog niet te veel over tegenstander Rangers FC hebben. "Daar heb ik zin in, maar daar gaan we ons pas druk over maken als het zover is. Eerst wacht nu Vitesse, in de Eredivisie".

Dat zei de coach van de Eindhovenaren na de zege van 3-1 op Sturm Graz in de 3e voorronde tegen Veronica. PSV had de 1e ontmoeting al met 4-1 gewonnen.

Herhaling van vorig jaar

PSV en Rangers stonden vorig seizoen ook al tegenover elkaar in de play-offs van de Champions League. De uitwedstrijd eindigde in 2-2, waarna het elftal van de toenmalige trainer Ruud van Nistelrooij het in het Philips-stadion liet liggen (0-1). PSV is dus uit op revanche. Dat is mogelijk omdat Rangers zich ontdeed van Servette FC.

Tevreden over Graz-uit

Bosz was redelijk tevreden over wat hij dinsdag tegen Graz zag. "Er is ook een aantal dingen die beter moeten, maar dat is logisch. Maar om hier in hun stadion te domineren, waar het behoorlijk luid is en waar het veld niet optimaal was: dan vind ik dat we het behoorlijk gedaan hebben." De trainer van de Brabanders vindt dat PSV beter moet omgaan met spelhervattingen van de tegenstander. "Die moeten we beter verdedigen. De restverdediging moet beter. Sturm Graz werd eigenlijk alleen maar gevaarlijk wanneer ze de bal lukraak wegschoten."

Check hier de samenvatting