PSV gaat onderzoek doen naar rellen rondom duel tegen Lens

Joris Kaper • 16:26, 25-10-2023 / Laatste Update: 02:48, 07-01-2024

PSV 'schaamt zich diep' voor de rellen die dinsdag uitbraken rondom het duel tegen Lens in de Champions League. "Ondanks dat we in contact zijn met alle supportersgroepen richting deze wedstrijd, gaat het mis in de rust", zo meldt een woordvoerster tegen het ED.

"We steken er veel energie en tijd in om te blijven praten met supportersverenigingen en dan verstiert een kleine groep het. We zijn nu bezig met het onderzoek in samenwerking met de Franse autoriteiten, de beelden zijn opgevraagd en als we zien wie het zijn, zullen we de daders hard aanpakken," aldus de woordvoerdster.

24 gewonden

Voor de wedstrijd waren er rellen in de Franse stad, met 24 lichtgewonden tot gevolg. En ook in stadion Bollaert-Delelis ging het mis, waar supporters van PSV en Lens stoeltjes en andere troep naar elkaar gooiden.

Reactie Luuk de Jong

PSV-aanvoerder Luuk de Jong was niet te spreken over het wangedrag van de fans. "Dit soort dingen wil je niet zien," aldus de captain. "Het is een klein groepje dat dat doet. Ze verpesten het voor de anderen. Als we uitwedstrijden moeten spelen zonder fans, dan tref je daar ook de spelers mee." Of en welke straf PSV zal krijgen van de UEFA, is nog niet bekend.