PSV gaat zwart zwarthandel hard aanpakken en waarschuwt voor stadionverboden
i

Getty Images

PSV gaat zwart zwarthandel hard aanpakken en waarschuwt voor stadionverboden

Jeroen Rooseboom • 10:32, 12-01-2024 / Laatste Update: 07:00, 15-01-2024

PSV gaat hard optreden tegen de zwarthandel in kaarten. De club zegt die maatregelen te moeten nemen, omdat er door het sportieve succes heel veel mensen naar de wedstrijden van de Eindhovenaren willen.

De club wil voorkomen dat vaste supporters de dupe worden van de zwarthandel en de veiligheid kunnen waarborgen. Er worden soms kaarten voor woekerprijzen aangeboden op websites. PSV waarschuwt de fans om geen koopovereenkomst met die websites aan te gaan. Illegale kaartkoop of -verkoop kan je op een stadionverbod komen te staan.

Kaarten vervalst

"De afgelopen weken hebben we verschillende mensen aangeschreven die kaarten hebben doorverkocht en eentje zelfs die een kaart had vervalst. Die mensen hebben nu een stadionverbod gekregen", zegt Marcel Brands, algemeen directeur van PSV op de eigen website.

Brands vindt het tijd om te waarschuwen nu het Champions League-duel met Borussia Dortmund eraan komt. De animo is erg groot onder de fans. In het Philips Stadion passen 'maar' 35.000 mensen, terwijl PSV het stadion waarschijnlijk wel twee keer kan uitverkopen.

Sancties

Als PSV de kaartverkoop niet op orde heeft, kan dat tot boetes vanuit de UEFA leiden. Als er bijvoorbeeld uitsupporters tussen de thuisfans zitten en dat leidt tot rottigheid, kan de bond sancties uitdelen.