Van der Vaart en Stekelenburg snappen niks van vertrek John de Jong: 'Is toch raar dit?'
i

Proshots

Van der Vaart en Stekelenburg snappen niks van vertrek John de Jong: 'Is toch raar dit?'

Trevor Wagener • 10:31, 19-09-2022 / Laatste Update: 00:11, 09-01-2024

PSV nam vrijdag plots afscheid van ex-directeur voetbalzaken John de Jong. Zondag werd er gewonnen van Feyenoord (4-3), waardoor de rust enigszins terug is gekeerd bij de Eindhovense koploper. In het NOS-programma Studio Voetbal vond men het vertrek van De Jong maar vreemd.

Onder leiding van raad van commissarissen-voorzitter Robert van der Wallen werd besloten het vertrouwen in De Jong op te zeggen. Hierop besloot De Jong op te stappen, ondanks een contract tot en met de zomer van 2024.

Rare, of logische beslissing?

"Dit is toch raar?", vroeg oud-prof Rafael van der Vaart zich hardop af. "Waarom? Ik dacht dat er intern iets was gebeurd." Volgens Jeroen Stekelenburg leek het op een emotionele beslissing. "Genomen door supporters. Robert van der Wallen is ook een beetje een supporter."

"Ik snap het wel een beetje", ging Stekelenburg verder. "John de Jong heeft zelf gezegd dat PSV Ajax niet wil achterhalen, maar eroverheen wil. Dat is de afgelopen jaren niet gelukt, mede onder verantwoordelijkheid van De Jong. Misschien merkwaardig om hier een technisch directeur op af te rekenen. Dat ze meer en beter willen, is duidelijk."

John de Jong was sinds oktober 2018 onderdeel van de directie van PSV. In die tijd bleven de Eindhovenaren achter op de successen van Ajax, dat 3 landstitels pakte en ook in de Champions League successen boekte.

'Succes'

PSV greep dit jaar wel de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal. Rangers FC schakelde PSV echter uit waardoor de groepsfase van de Champions League onhaalbaar was. Die dingen lijken voor de rvc de voornaamste reden het vertrouwen in De Jong op te zeggen.

"Apart om de technisch directeur eruit te gooien vanwege resultaten op de korte termijn", rondde Stekelenburg af. Ook PSV-trainer Ruud van Nistelrooij kon het besluit maar moeilijk snappen. Wordt vervolgd!

Lees ook: Aad de Mos adviseert PSV met opvolger voor John de Jong: 'Heb met deze man gewerkt'