🎥 | PSV kan niet stunten en verliest nipt met 1-0 van Arsenal

Joris Kaper • 22:54, 20-10-2022 / Laatste Update: 07:59, 08-01-2024

Het is PSV niet gelukt om punten te pakken in de Europa League tegen Arsenal. De Eindhovenaren mochten lang hopen op een punt, maar de ploeg uit Londen won uiteindelijk met 1-0 dankzij een goal van Granit Xhaka.

Arsenal zette PSV vanaf de aftrap direct onder druk, zonder dat de Londenaren direct grote kansen kregen. De 1e grote kans was na 20 minuten voor Gabriel Jesus, die vanaf een meter of 16 de bal net naast de goal van Walter Benítez schoot.

PSV kon daar zelf weinig tegenover zetten, hoewel Xaxi Simons met een lange rush nog wel tot een schot kwam. Dat zeilde echter hoog over het Arsenal-doel. Ook daarna was het vooral Arsenal waar veel dreiging vanuit ging, hoewel de Eindhovenaren niet al teveel kansen weggaven achterin.

Arsenal had in de 41e minuut een vrije trap kunnen verzilveren, maar het bekeken schot van Fabio Vieira belandde in het zijnet. PSV haalde daardoor de rust met 0-0 tegen een dominant Arsenal, maar de Eindhovenaren stonden verdedigend goed.

2e helft

De 2e helft begon waar de 1e was geëindigd, namelijk een aanvallend Arsenal en een verdedigend PSV. Dat leidde tot een grote kans voor Bukayo Saka, maar in een 1-op-1-situatie met Benítez maakte de PSV-goalie een knappe redding en in de rebound mistte ook Jesus.

Direct daarna had Simons aan de andere kant een kans, maar hij schoot de bal opnieuw hoog over. Ook Granit Xhaka hielp daarna een kans om zeep en PSV leek het steeds lastiger te krijgen.

PSV was vooral bezig met overleden en Benítez wist ook knap een schot van Jesus te keren. Het loerde ondertussen op de counter, maar meer dan een paar speldenprikjes wist het niet uit te delen. Simons was nog wel gevaarlijk, en ook invaller Noni Madueke loste een zwak schotje.

Goal Arsenal

Na een dikke 70 minuten was het dan toch raak voor Arsenal. Granit Xhaka schoot de Gunners vanaf een meter of 16 naar een 1-0-voorsprong en dat was dik verdiend, hoewel PSV-doelman Benítez een heerlijke wedstrijd speelde.

Rentree De Jong en Maduke

Toch was er ook een klein beetje goed nieuws. Want Luuk de Jong en Noni Madueke maakten een kwartier voor tijd hun rentree bij de Eindhovenaren. Jordan Teze had invaller De Jong zelfs een 100% kans kunnen aanbieden, maar zijn voorzet was te hard en dus onhaalbaar voor De Jong.

PSV probeerde in het restant van de wedstrijd nog wel iets te forceren, maar tot grote kansen leidde dat niet meer. De uitslag had zelfs hoger kunnen uitvallen, maar doelman Benítez wist met een paar goede reddingen de schade beperkt te houden.

Stand

Arsenal is door de 1-0-zege verzekerd van de volgende ronde van de Europa League. PSV blijft op 7 punten staan en blijft daarmee 2e. Bodø/Glimt heeft 4 uit 4 en FC Zürich 0 punten.