💰 | PSV kan tegen Sturm Graz al flink cashen
i

Getty Images

💰 | PSV kan tegen Sturm Graz al flink cashen

Eimert Pruis • 18:53, 08-08-2023 / Laatste Update: 01:45, 12-12-2023

PSV kan bij winst in de tweeluik met Sturm Graz al flink cashen. De volgende play-offronde wordt altijd de wedstrijd om 40 miljoen genoemd, maar PSV kan nu al flink cashen en misschien daar weer een nieuwe speler van halen.

Wint PSV, dan is de club al minimaal verzekerd van een bedrag van 5 miljoen euro aan Champions League-prijzengeld en kan er natuurlijk nog veel meer bijkomen. Bij verlies van deze Champions League-voorronde krijgt PSV 500.000 euro en rest een plek in de groepsfase van de Europa League, die dus al zeker is door een bijzondere regel van de UEFA. Ploegen die in de derde voorronde van de zogeheten niet-kampioenenroute voor de Champions League spelen, gaan bij verlies niet naar een play-off.

Wedstrijd van 40 miljoen is eigenlijk een stuk minder

Vaak wordt de play-off wedstrijd in de Champions League ween wedstrijd om 40 miljoen euro genoemd en puur naar inkomsten gekeken, valt dat te begrijpen. PSV krijgt bij plaatsing voor de groepsfase van het toernooi namelijk minimaal een bedrag tussen 35 en 40 miljoen.

Voor bereiken Europa League (na Sturm Graz) ook 20 miljoen

Wat vaak wordt vergeten, is dat PSV door Europa League-voetbal ook al verzekerd is van een bedrag tussen de 10 en 15 miljoen euro aan inkomsten en zich daarnaast kan verzekeren van 5 miljoen euro door de derde voorronde te winnen. Dat laatste geld krijgt PSV niet als de club zich plaatst voor de Champions League-groepsfase: dan komt als gezegd 35 tot 40 miljoen euro.