PSV leent weer eens wat centjes! 30 miljoen voor 'strategische dingen op de spelersmarkt'
i

Pro Shots

PSV leent weer eens wat centjes! 30 miljoen voor 'strategische dingen op de spelersmarkt'

Eimert Pruis • 12:12, 11-03-2022 / Laatste Update: 10:13, 08-01-2024

PSV ontvangt een lening van 30 miljoen euro uit een nieuw partnerfonds, dat bestaat uit 5 partijen. Het geld is bedoeld voor investeringen in het Philips-stadion en op het trainingscomplex, de PSV Campus. Ook krijgt de technische leiding van de club volgens PSV "meer mogelijkheden om strategische investeringen op de spelersmarkt" te doen, al is het geld niet bedoeld voor directe versterkingen voor het 1e elftal.

Het gaat om een achtergestelde lening, waarvan de aflossingsperiode over 10 jaar begint. "Wij kunnen er zelf voor kiezen om daar eerder mee te starten", zegt Toon Gerbrands, de vertrekkende algemeen directeur. "PSV geeft geen zeggenschap uit handen en blijft volledig baas in eigen huis."

Partnerfondsen

Bijna 6 jaar geleden richtte PSV het eerste partnerfonds op, bestaande uit vijf bedrijven uit de regio. Zij stelden de club toen eveneens 30 miljoen euro ter beschikking om oude leningen te herfinancieren en te investeren in de faciliteiten.

Tweede deal

Nu gaat het om EDCO Eindhoven, Frank van Gool, Koninklijke Jumbo Food Groep, Maarten Franken en Royal Swinkels Family Brewers. Zij vormen het zogeheten Partnerfonds 2. "De vijf partners zorgen ervoor dat het fundament onder onze club weer verder verstevigd is", aldus Gerbrands, die na dit seizoen plaatsmaakt voor Marcel Brands. "Wij verwachten door deze keuze onze concurrentiepositie nationaal en internationaal te versterken. De liquiditeitssituatie en de balanspositie van PSV is sterk verbeterd." Diverse bedrijven uit de twee partnerfondsen staan al enkele jaren als Metropoolregio Brainport Eindhoven op de voorkant van het PSV-shirt.