PSV lijkt titelstrijd in 4 minuten te beslissen bij Feyenoord: nu 10 punten voor op nummer 2

Sjors Tanis • 15:19, 03-12-2023 / Laatste Update: 06:03, 08-01-2024

PSV heeft de topper op bezoek bij Feyenoord gewonnen met 2-1 en lijkt daarmee de titelstrijd al begin december te hebben beslist. De Eindhovenaren sloegen in de Kuip in Rotterdam binnen 4 minuten 2 keer toe en blijven zonder puntenverlies in de Eredivisie.

PSV heeft de foutloze status met 42 punten na 14 speelrondes. Regerend landskampioen Feyenoord heeft 10 punten minder.

Wervelende start PSV

In een sfeervolle Kuip waren het de bezoekers uit Eindhoven die sterk begonnen. PSV was sterker, maar het enige schot op doel (van Ismael Saibari) werd gekeerd door Feyenoord-keeper Justin Bijlow. Voor PSV-verdediger Jordan Teze duurde de kraker slechts een minuut of 5 na een harde botsing met Quilindschy Hartman.

Het 2e deel van de 1e helft was voor Feyenoord. De thuisploeg nam na 20 minuten het initiatief over. Topscorer Santiago Giménez en Lutsharel Geertruida kregen kansen, maar scoorden niet.

PSV doet zaken in 4 minuten

Ook in de 2e helft was de 1e kans voor PSV, maar opnieuw kreeg Saibari de bal niet langs Bijlow. Aan de andere kant schoot Yankuba Minteh (ingevallen voor Luka Ivanusec) van afstand net naast. In de 65e minuut werd het stil in de Kuip. Johan Bakayoko had een heerlijke pass in huis en zette daarmee Saibari oog in oog met Bijlow. De PSV'er versloeg de Oranje-international deze keer wel en dus stond het 0-1.

Check hier de 0-1:

(tekst loopt door onder de video)

Nog geen 4 minuten na de openingstreffer sloeg PSV weer toe. Net nadat Bijlow redding bracht op een spectaculaire omhaal van Luuk de Jong kopte Olivier Boscagli raak uit een hoekschop van Joey Veerman. Topper beslist. Althans, zo leek het.

Check hier de 0-2:

Want Feyenoord begon met nog een kwartier op de klok aan een slotoffensief en dat leidde in de 81e minuut tot de 1-2 van Giménez. Het was voor de Mexicaan alweer zijn 17e doelpunt in de Eredivisie.

Daar bleef het bij in Rotterdam: PSV nam de punten mee naar Eindhoven. Is daarmee de titelstrijd beslist? De tijd zal het leren.