PSV maakt het zichzelf héél lastig in Israël, maar bekert wel verder
i

Getty Images

PSV maakt het zichzelf héél lastig in Israël, maar bekert wel verder

Brian Vesseur • 21:40, 24-02-2022

PSV bekert verder in de Conference League! In een tweeluik met weinig doelpunten waren de Eindhovenaren te sterk voor Maccabi Tel Aviv. PSV won vorige week in eigen huis met 1-0, deze donderdag werd het 1-1. Nét aan genoeg om door te gaan.

De ploeg van trainer Roger Schmidt was de betere in Tel Aviv, maar tot doelpunten leidde dat niet. Na bijna een uur spelen werden beide ploegen van het veld gehaald door de scheidsrechter, omdat de PSV-spelers meerdere keren werden bekogeld door de fans van de thuisploeg.

Schmidt wisselde - traditiegetrouw - weer zijn complete aanval. Zo kwam Yorbe Vertessen erin voor Noni Madueke, nadat Armindo Bruma en Carlos Vinicius er al in waren gebracht voor Ritsu Doan en Eran Zahavi. Invaller Vertessen zorgde uiteindelijk wel voor de eerste treffer van de wedstrijd. In de slotfase maakte de snelle Belg de 0-1. In de blessuretijd maakte Enric Saborit er nog wel 1-1 van, maar de gelijkmaker kwam te laat voor Maccabi.

Volgende ronde

PSV moest als nummer 3 van de Europa League-groepsfase een tussenronde spelen tegen een nummer 2 uit de Conference League, Maccabi Tel Aviv in dit geval. Door de overwinning komt PSV nu in de volgende ronde terecht, waar AZ en Feyenoord (nummers 1 in de Conference League-groepsfase) al zitten te wachten. De Nederlandse clubs kunnen in deze ronde nog niet tegen elkaar uitkomen.