PSV overwintert officieel in Champions League: Arsenal maakt voor rust al gehakt van Lens
i

Pro Shots

PSV overwintert officieel in Champions League: Arsenal maakt voor rust al gehakt van Lens

Yvo van Dorst • 23:54, 29-11-2023

Het is Arsenal woensdagavond gelukt om PSV een enorme dienst te bewijzen. Door de overwinning op Sevilla waren de Eindhovenaren geplaatst voor de knockout-fase, als Arsenal van Lens zou winnen. Die klus was voor rust al ruimschoots geklaard, waardoor PSV overwintert in de Champions League.

Arsenal liet PSV nou ook niet echt heel lang in spanning. Al voor rust beukten de Londenaren met 5 goals over Lens heen, waardoor er geen enkele twijfel meer bestond wie er zou gaan winnen. Door goals van Kai Havertz, Gabriel Jesus, Bukayo Saka, Gabriel Martinelli en Martin Ødegaard was het wel erg snel gedaan in Londen.

Check hier alle goals uit de eerste helft tussen Arsenal en Lens!

Sluitstuk

Arsenal mocht na rust ook nog de 6-0 bijschrijven uit een lekkere penalty van Jorginho. Daardoor zijn Arsenal en PSV nu door naar de volgende ronde van de Champions League. Voor de Eindhovenaren is dit de eerste keer sinds het seizoen 2015/2016. Vervelend detail is dat toen wel de achtste finale direct het eindstation was. Toen was Atlético Madrid de tegenstander.

PSV speelt in de laatste speelronde nog tegen Arsenal, maar de Eindhovenaren kunnen niet meer doorgaan als nummer één. De ploeg van Peter Bosz is sowieso tweede in de poule, maar dat het geen eerste plek is geworden dat zal ze in Eindhoven even een worst wezen.