joey-veerman-psv-feyenoord
Joey Veerman duelleert met Feyenoorder Quinten Timber / Getty Images

PSV mist Veerman ook in bekerwedstrijd tegen Feyenoord: 'Er is geen tweede Joey'

14:07, 23-01-2024 / Laatste Update: 14:11, 23-01-2024

PSV moet het ook in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord doen zonder Joey Veerman. Dat zei trainer Peter Bosz dinsdagmiddag op de persconferentie daags voor het duel. Veerman kampt met een kuitblessure.

Afgelopen zondag tegen FC Utrecht was Veerman er ook niet bij. PSV vergat toen om het record van meeste overwinningen op rij sinds de seizoensstart alleen in handen te krijgen; zonder Veerman werd het 1-1. "Het voelde als een nederlaag. Zo kwamen de jongens ook binnen maandagochtend", sprak Bosz. "Maar we hebben het record. Alleen hebben we het niet alleen. Maar we hebben het wel."

In Utrecht leek PSV vooral de voetbalkwaliteiten van Veerman te missen. "Ik heb het daar eigenlijk nooit over. Het is voor mij belangrijk om mezelf te focussen op de jongens die er wel zijn. De afwezigheid van spelers moet altijd worden opgevangen als team", stelde Bosz.

"Er is geen tweede Joey met zijn kwaliteiten. Er zijn andere jongens die gaan spelen, die weer kwaliteiten hebben, die Joey niet heeft. Ik moet zorgen, dat ik die jongens in hun kracht breng, zodat ze hun kwaliteiten maximaal kunnen tonen."

Feyenoord-uit

PSV speelt woensdagavond in de achtste finales tegen Feyenoord, de nummer twee van de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen al twee keer eerder dit seizoen in De Kuip (1-0 in de Supercup en 2-1 in de competitie). "Feyenoord-uit is een heel lastige wedstrijd. We kunnen ’m verliezen, maar we hebben ook al twee keer aangetoond, dat we ’m kunnen winnen."

Het verschil op de ranglijst is tien punten tussen beide teams. Bosz: "Een punt bepaalt niet of je zoveel beter bent. Wij staan er tien voor. Daar zijn we hartstikke blij mee en daar hebben wij keihard voor gevochten en goed voetbal voor gespeeld."