PSV Onder 19 laat kans varen en vliegt door verlies tegen Arsenal uit de UEFA Youth League

Yvo van Dorst • 16:55, 12-12-2023 / Laatste Update: 21:43, 04-01-2024

PSV Onder 19 is uitgeschakeld in de UEFA Youth League. De Eindhovenaren verloren met 1-3 van de leeftijdsgenoten van Arsenal, waardoor Sevilla Onder 19 en Lens Onder 19 door zijn in het toernooi. Exact het tegenovergestelde van de 1e elftallen in de Champions League dus.

Al in de eerste 5 minuten keek PSV tegen een achterstand aan. De Eindhovenaren moesten winnen om nog door te kunnen, maar Amario Cozier-Duberry maakte die opgave al weer een stuk lastiger. Toch kwam PSV in de eerste helft alweer langszij. Na een sterke fase van de Nederlanders maakte Jesper Uneken de gelijkmaker.

Uitschakeling

In de tweede helft ging het alsnog mis voor de Eindhovenaren. In minuut 68 bracht Cozier-Duberry de Londenaren weer op voorsprong en vlak voor tijd gooide Joshua Nichols de wedstrijd in het slot. PSV is daardoor uitgeschakeld, waardoor zij dus niet de opvolger worden van AZ Onder 19 als winnaar van de Youth League.