🎥 | PSV ontsnapt tegen hekkensluiter: late goals houden 3 punten in Eindhoven

Sjors Tanis • 00:55, 17-10-2021 / Laatste Update: 00:18, 05-01-2024

PSV heeft tegen hekkensluiter PEC Zwolle een achterstand in de slotfase omgebogen naar een voorsprong én uiteindelijk 3 punten. In Eindhoven stond het na 83 minuten nog 0-1, maar werd het toch 3-1 voor het team van trainer Roger Schmidt. PSV blijft dankzij de zege in het spoor van koploper Ajax.

De achterstand bedraagt 1 punt na 9 wedstrijden in de Eredivisie. PEC blijft 18e en laatste met 1 punt.

Vroege goal PEC, PSV scoort heel laat

Daishawn Redan, speler van Jong Oranje, maakte al na 3 minuten de openingstreffer voor PEC. Het duurde lang voordat PSV iets terugdeed. Het was zelfs wachten tot de 84e minuut, toen André Ramalho raak kopte na een hoekschop. Niet veel later schoot Cody Gakpo de 2-1 binnen en zo was het verzet van PEC gebroken. Olivier Boscagli scoorde in de 89e minuut ook nog de 3-1.

Om 21.00 uur was nog een wedstrijd in de Eredivisie: Fortuna Sittard - Cambuur. De thuisploeg won met 1-0 door een goal van George Cox in de 86e minuut.