PSV overtuigt niet, maar wint wel van Heerenveen en blijft op recordkoers

ProShots

Jeroen Rooseboom • 21:40, 07-12-2023 / Laatste Update: 00:20, 06-01-2024

PSV heeft in eigen huis met 2-0 gewonnen van sc Heerenveen. Het was geen wedstrijd waar ze nog lang over zullen napraten in Eindhoven, maar het was wel alweer de 15e overwinning op rij. Daardoor blijft de ploeg van Peter Bosz op koers voor het eigen record uit het seizoen 1987/88 (17 overwinningen op rij).

PSV kon niet echt imponeren in de eerste helft. De ploeg kreeg aan het begin van de wedstrijd wel wat kansen, o.a. voor Ismael Saibari, maar ook Heerenveen liet de tanden zien. Sven van Beek schoot maar net naast uit een corner rond de 20e minuut, na twijfelend uitkomen van Walter Benítez.

Goal van Til

Toch waren de Eindhovenaren wel echt de bovenliggende ploeg. Dat resulteerde in een voorsprong in de 33e minuut. Guus Til kon van dichtbij de bal binnenwerken, na een voorzet van Malik Tillman. Kort daarna ging een schot van Joey Veerman net naast.

Zie ook:😅​​🎥​ | Spelers Heerenveen krijgen vuurwerk over zich heen voor wedstrijd tegen PSV

Ook het begin van de tweede helft in Eindhoven was niet sprankelend. De wedstrijd wilde maar niet echt loskomen en Peter Bosz zat met een ontevreden blik op de bank. Dat veranderde even toen Luuk de Jong de 2-0 leek te maken, maar die goal werd afgekeurd wegens hands. Het bleef 1-0. Tekst loopt door onder de tweet

Het duurde daarna behoorlijk lang voordat PSV de marge kon uitbreiden. Na een flinke ketser achterin van Syb van Ottele kon Ricardo Pepi, die nog maar net in het veld was gekomen voor Luuk de Jong, vrij doorlopen richting het Friese doel. Andries Noppert zat nog even aan zijn schot, maar de keeper van Heerenveen kon de 2-0 niet voorkomen.

Heerenveen ging vol op zoek naar de aansluitingstreffer en daardoor vielen er achterin flinke gaten: in de omschakeling was Pepi dichtbij de 3-0. Die viel uiteindelijk niet, ondanks een enorme kans in de rebound voor André Ramalho.

Recordjacht

Na het laatste fluitsignaal stond er 2-0 op het scorebord. Daardoor heeft PSV nu 15 wedstrijden achter elkaar gewonnen en het maximale aantal van 45 punten. De Eindhovenaren blijven daardoor vol op koers voor het record uit het seizoen 1987/88 (17 overwinningen op rij).