Scenario's: hoe PSV kan overwinteren in de Champions League
i

Getty Images

Scenario's: hoe PSV kan overwinteren in de Champions League

Brian Vesseur • 09:57, 29-11-2023 / Laatste Update: 06:36, 05-01-2024

PSV wil na de winter nog steeds actief zijn in de Champions League. En hoewel de Eindhovenaren 'pas' 5 punten hebben na 4 wedstrijden, hebben ze overwintering volledig in eigen hand. Bekijk hier alle scenario's voor PSV in de Champions League.

LEES OOK: TV-gids: op deze zender kijk je naar Sevilla – PSV

Belangrijk om te weten is dat PSV het woensdagavond opneemt tegen Sevilla om 18.45 uur en dat Arsenal en Lens om 21.00 uur tegen elkaar aftrappen. Sevilla heeft 2 punten, Arsenal heeft 9 punten. PSV en Lens staan allebei op 5 punten, maar het onderlinge resultaat van de Eindhovenaren is beter.

Scenario's voor PSV in de Champions League

Scenario 1: PSV wint van Sevilla, Arsenal wint van Lens

Dit is het meest ideale scenario: PSV is dan namelijk zeker van overwintering in de Champions League. Omdat PSV dan 3 punten uitloopt op Lens, kunnen de Fransen hooguit nog gelijk komen in punten. En dan heeft PSV dus dat betere onderlinge resultaat.

Scenario 2: PSV wint van Sevilla, Lens wint van Arsenal

Dit is een vrij gevaarlijk scenario. PSV is door de overwinning in ieder geval zeker van overwintering in de Europa League, maar de Eindhovenaren staan dan samen met Lens op 8 punten. En PSV neemt het in de laatste speelronde op tegen Arsenal, dat dan opeens maar 1 punt meer heeft dan PSV én Lens.

Scenario 3: PSV verliest van Sevilla, Arsenal wint van Lens

Met dit scenario staan PSV, Lens én Sevilla op 5 punten. Het voordeel voor PSV is dat Arsenal dan al lang en breed eerste is in de poule, dus dat de Engelsen misschien iets rustiger aan doen in de laatste wedstrijd.

Scenario 4: PSV verliest van Sevilla, Lens wint van Arsenal

Het meest onrealistische scenario, maar ook een héél interessant scenario. PSV en Sevilla zouden hierbij op 5 punten staan, Lens op 8 en Arsenal op 9. Arsenal is dan als enige zeker van overwintering in de Champions League, terwijl PSV, Sevilla en Lens dan strijden om de 2e plek.