PSV pakt Johan Cruijff Schaal dankzij matchwinnaar Noa Lang: 1-0 tegen Feyenoord

Marcel Roes • 23:57, 04-08-2023 / Laatste Update: 09:12, 12-12-2023

PSV heeft de Johan Cruijff Schaal 2023 gewonnen. Feyenoord werd in eigen huis getrakteerd op een nederlaag. PSV zegevierde met 1-0.

0-0 bij rust, dat klinkt als een 1e helft met weinig siddering en spanning. Toch was het 1e bedrijf prima aan te zien. Er waren kansen voor onder meer Igor Paixão van Feyenoord en Noa Lang van PSV. Bij de Brabanders klungelde Ibrahim Sangaré bijna de bal in het eigen doel.

2e helft

De landskampioen (FEY) en bekerwinnaar (PSV) zochten de kleedkamer op met een kansenverhouding van 3-2 voor de Rotterdammers. Maar ook 62 procent balbezit voor PSV.

Het duel bleef na rust boeiend. Het publiek kreeg aan beide kansen teleurstellingen te verwerken, na afgekeurde goals (buitenspel) van Paixão en PSV-debutant Isaac Babadi.

Slotfase

Noa Lang zorgde in de 79e minuut voor de openingstreffer. De aanvaller, 8 jaar jeugdspeler bij Feyenoord, tikte een assist van Saibari van dichtbij binnen.

Diezelfde Lang was daarna betrokken bij een opstootje. Lutsharel Geetruida en Lang hadden mot met elkaar, na een overtreding op Joey Veerman. Alle 3 kregen geel. Daarna werd Lang gewisseld voor Yorbe Vertessen.

Prijzenpakker Peter Bosz

6 minuten extra tijd waren voor Feyenoord niet genoeg om iets terug te doen. En zo pakte PSV-trainer Peter Bosz, ondanks zijn reputatie dat hij nooit prijzen wint, dan toch een prijs(je).

Voor PSV is het de 14e supercup, van de 27 edities in totaal. Daarmee is de club recordkampioen.