PSV pakt strijd met Spakenburg aan als topwedstrijd: 'We kennen hun sterktes en zwaktes'
i

Pro Shots

PSV pakt strijd met Spakenburg aan als topwedstrijd: 'We kennen hun sterktes en zwaktes'

Eimert Pruis • 15:58, 03-04-2023 / Laatste Update: 01:36, 12-12-2023

PSV wil niets aan het toeval overlaten in aanloop naar de halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen Spakenburg Trainer Ruud van Nistelrooij ziet het duel als een topper. "Een halve finale is altijd een topwedstrijd, wie de tegenstander ook is."

Van Nistelrooij liet zijn staf net zoals bij andere wedstrijden beelden bekijken van het amateurteam dat in het bekertoernooi wist te stunten tegen FC Groningen en FC Utrecht. "We weten wat we kunnen verwachten, ook van het complex en de manier van spelen. We kennen hun basis, hun wissels en sterktes en zwaktes. Dit is een enorm belangrijke wedstrijd omdat we een finale kunnen halen. Spakenburg staat in de halve finale en daar hoort respect bij."

Training op kunstgras

Naast het bekijken van wissels heeft PSV zich ook op een andere manier voorbereid: "We hebben vandaag op kunstgras getraind en zijn fit, met de selectie die we hadden toen we naar Nijmegen gingen. We hebben de wedstrijd aangepakt zoals we het zouden doen in de Champions League of Europa League."

'Mogelijk heet avondje'

En de verwachting van de PSV-coach? "Een heet avondje is mogelijk. Er staan morgen ongetwijfeld 2 teams die alles gaan geven wat ze in zich hebben."