PSV sluit samenwerking met Braziliaanse club van voormalig sterspeler Ronaldo
i

Getty Images

PSV sluit samenwerking met Braziliaanse club van voormalig sterspeler Ronaldo

Jeroen Rooseboom • 19:16, 28-10-2022 / Laatste Update: 21:19, 11-12-2023

PSV is de laatste tijd druk bezig met het aangaan van allerlei 'partnerships' met buitenlandse clubs. Nu heeft de club een deal gesloten met het Braziliaanse Cruzeiro, bekend van eigenaar Ronaldo Nazário, die vroeger wel eens tegen een bal trapte in Eindhoven.

Voor de Eindhovenaren is het de 3e club in korte tijd met wie ze een samenwerkingsverband aangaan. Eerder werden er al deals gesloten met het Mexicaanse Chivas Guadalajara en Austin FC uit de Verenigde Staten. PSV gaat met Cruzeiro onder andere samenwerken op het gebied van scouting, opleiding en trainingsmethodiek.

Lees ook: Engelse media komen woorden tekort voor Luuk de Jong: ‘Een masterclass!’

Voetballandschap

Algemeen directeur Marcel Brands is in zijn nopjes met de internationale samenwerkingsverbanden die zijn club aangaat. "Door strategische samenwerkingen met voetbalclubs uit andere werelddelen aan te gaan, denken wij onze concurrentiepositie in het internationale voetballandschap te versterken", zegt hij op de website van de club.

"Het partnership met 1 van de grootste clubs in Brazilië geeft ons meer inzicht in de voetbalpiramide van Zuid-Amerika, een regio waarmee PSV van oudsher sterk is verbonden. Door onze kennis te delen groeit daarnaast onze impact op het voetballandschap."