PSV stelt titelfeestje Feyenoord uit door moeizame overwinning op Sparta
i

Pro Shots

PSV stelt titelfeestje Feyenoord uit door moeizame overwinning op Sparta

Bart van der Wijst • 22:40, 06-05-2023 / Laatste Update: 02:18, 12-12-2023

PSV heeft plek 2 in de Eredivisie steviger in handen. De bekerwinnaar van afgelopen zondag won zaterdagavond op Het Kasteel met 1-0 van Sparta. Daarmee wordt het titelfeestje van koploper Feyenoord zeker met een week uitgesteld.

Groots was het allemaal niet wat PSV liet zien. De baco's en biertjes leken bij sommige spelers nog in de benen te zitten. In de openingsfase was PSV wel beter. Daar volgde een grote kans uit voor Xavi Simons, alleen het talent mikte naast.

Gouden wissels

In het vervolg van de 1e helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht zonder echt grote mogelijkheden te creëren. Dus greep PSV-trainer Ruud van Nistelrooij in. Hij bracht onder meer Anwar El Ghazi in de rust en net erna kwam Fabio Silva erin voor Luuk de Jong.

Juist die tandem zorgde voor het enige Eindhovense doelpunt van de avond. Fabio Silva was Adil Auassar te slim af, legde de bal voor en via Nick Olij kwam de bal voor de voeten van El Ghazi. Die hoefde de bal maar in een leeg doel te tikken.

Bijna 1-1

Sparta kreeg net voor tijd nog dé kans om 1-1 te maken. De Japanner Koki Saito profiteerde optimaal van een ketser André Ramalho en kwam oog-in-oog met Walter Benítez. Saito raakte uit balans waardoor hij niet goed uit kon halen. Daardoor bleef het bij billenknijpen voor PSV, dat voor de 5e keer op rij won in de Eredivisie.

Kampioenschap Feyenoord

Door de overwinning kroop PSV dichterbij koploper Feyenoord. Het gat is nu nog 5 punten, al hebben de Rotterdammers een wedstrijd minder gespeeld. Zondag komen zij in actie bij stadgenoot Excelsior, wat dus geen kampioenspotje is. Die komt er wellicht een week later thuis tegen Go Ahead Eagles.